Helsingin olympialaisista 60-vuotta 19.7.2012

Merkkipäivän kunniaksi Olympiastadionin torniin pääsee vierailemaan erikoishinnoin.

09.07.2012

Helsingin Olympiastadion oli valmis vastaanottamaan urheilumaailman valiot XV olympiadin kisojen juhlallisissa avajaisissa 19.7.1952. Sinä päivänä satoi vettä taivaan täydeltä mutta arvokasta olympiatunnelmaa se ei kuitenkaan hetkeäkään horjuttanut. Tasavallan presidentti J.K.Paasikivi julisti kisat avatuiksi, 21 kunnialaukausta kajahti ja 2500 kyyhkystä pyrähti lentoon. Olympiasoihdun toi stadionille juoksijakuningas Paavo Nurmi, ylös torniin tulen sytytti Hannes Kolehmainen ja olympiavalan vannoi urheilijoiden puolesta mestarivoimistelija Heikki Savolainen. Olympiastadionilla kilpailtiin yleisurheilussa, jalkapallossa ja ratsastuksessa. Urheilunäytöksiä annettiin käsipallossa ja pesäpallossa. Yleisurheilussa murskattiin maailmanennätys kymmenen kertaa.

Merkkipäivän kunniaksi Olympiastadionille pääsee vierailemaan torniin erikoishinnoin

  • Tornivierailu erikoishinnoin (aikuinen 2€/lapsi 1€, alle 6v. korvauksetta)
  • Torniaulassa nähtävillä filmi Helsingin olympialaisista ja mahdollisuus tutustua stadionin historiaan ja tapahtumiin
  • Vapaa pääsy olympialaisten kunniataulun äärelle
  • Olympia Bistro palvelee klo 9-16

Teemavuoden kunniaksi julkaisemme myös elämyksiä ja tarinoita olympialaisista ja olympiastadionilta www.stadion.fi –sivuilla.

Seppeleen lasku Paavo Nurmen patsaalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki, Paavo Nurmen perinneyhdistys, Stadion-säätiö, Suomen Olympiakomitea, Suomen Urheilumuseosäätiö ja Wäinö Aaltosen Seura tekevät yhdessä kunniakäynnin olympiatulen sytyttäjä Paavo Nurmen patsaalla 19.7.2012 klo 14.30.