Stadiontarinoita

Olympiastadioniin tiivistyy uskomaton määrä meidän suomalaisten tunteita, muistoja ja tarinoita – todellisia stadionluokan elämyksiä. Julkaisemme saapuneita tarinoita Olympiastadionin uudistamisen vuosina.

29.08.2017

Keihäänheittäjänä Stadionilla

Olin kolmena vuotena eli 12-, 13-, ja 14-ikäisenä tyttönä Stadionilla heittämässä keihästä kymmenen Suomen parhaan joukkoon valittuna. Parhain saavutukseni oli pronssimitali 12-vuotiaana. Minulla on edelleen se mitali tallessa. Valmentajinani toimivat Kari Hietaharju Kauhajoelta ja olympiakultamitalisti Pauli Nevala Teuvalta, josta itsekin olen lähtöisin.

Harjoittelin vanhemman veljeni ja hänen kavereittensa kanssa ja pyrin aina heittämään yhtä pitkälle kuin he. Siksi haluankin kannustaa nuoria hankkimaan aina vähän paremman harjoituskaverin, se kannustaa parempiin suorituksiin. Kohta taas joku toinen haluaa harjoitella sinun kanssasi, syntyy positiivinen kierre.

Halusin antaa tukeni Stadionille, näinhän meistä jää jäljelle jotain pysyvää!

- Heli Soikkeli-

Heinäkuu 1952

Olen syntynyt 19.7.52 eli Helsingin kesäolympialaisten avajaispäivänä. Edesmennyt äitini kertoi isän olleen seuraamassa avajaisia ja äiti oli Helsingin Boijen sairaalassa Bulevardilla synnyttämässä minua. Olen syntynyt puolen päivän aikaan (kuulemma kun stadionin kyyhkyset lentelivät). Aikaisen aamun äiti oli istunut ikkunalaudalla ja kuunnellut tummaihoisen miehen balalaikan soittoa ja laulua viihtyen hyvin.

- julkaistaan nimettömänä-

Mahtava meininki stadionilla

Pääsin katsomaan isän ja hyvien naapureiden kanssa Suomi vastaa Espanja MM-karsintaottelua. Oli kyllä mahtava meno ja meininki stadionilla. En ollut nähnyt aiemmin jalkapalloa "livenä". Mun lempi joukkue pelasi ja vaikka mun idoli ei ollut kokoonpanossa sillä kertaa, niin silti oli hieno kokemus.

- Eena Hanski-

Haluatko kertoa oman ikimuistoisimman kokemuksesi Olympiastadionilta? Julkaisemme tarinan toiveesi mukaan joko nimelläsi tai nimettömänä. Tarinasi voit kertoa TÄSTÄ