X Sulje

Vieraile Tornissa

Tervetuloa tutustumaan 72 metriä korkeaan stadionin torniin!

Olympiastadionin torni on paras paikka ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa.

Aukioloajat ja
lippujen hinnat

MA-PE 8-21
LA-SU 9-18

Liput: Aikuiset 5€, lapset 2€ (alle 6-vuotiaat maksutta)

Helsinki-kortilla aikuiset 3€, lapset maksutta

Veikkaus-kortilla kaksi aikuista yhden hinnalla (koskee normaalihintaisia pääsylippuja).

MAKSUTAVAT: Käteinen, pankkikortti, Visa, Mastercard. Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelit sekä Virike-setelit käyvät myös maksuvälineinä (Huom, Liikuntaseteli ei käy maksuvälineenä).

KATSO ERIKOISHINNAT JA EDUT TÄSTÄ (PDF)

Stadionin torniin kuljetaan hissillä.

HUOM!

Poikkeukset aukioloajoissa:

16.11. suljettu

17.11. suljettu

11.12. avoinna klo 8-16

Stadion sulkeutuu 22.12. klo 21.00 perusparannus- ja uudistamistöiden johdosta. Uudistettu Stadion avaa ovensa vuonna 2019.

 

 

TORNIVIERAILU

Pääsyliput ovat myynnissä Olympiastadionilla torniaulan palvelupisteessä.

Tornin pääsylippuja voi ostaa myös ennakkoon Lippupalvelun myyntipisteistä sekä www.lippupalvelu.fi -sivuilta. Liput ovat Lippupalvelun pisteistä ostettaessa samanhintaisia kuin stadionilta ostettavat liput.

UUTTA! 15.4 alkaen tornivierailun yhteydessä on mahdollista tehdä omatoiminen historiakierros Olympiastadionin A-katsomossa. Kierrosmateriaali on saatavilla maksutta palvelupisteestä (tornin pääsylipun ostaneille). Historiakierroksen hinta ilman tornivierailua: aikuiset 3 euroa ja lapset 1 euro (alle 6-vuotiaat maksutta).

Ennen vierailuasi Olympiastadionilla voit tutustua stadioniin oheisesta linkistä >> virtuaalikierros Olympiastadionilla

Saapuminen

Olympiastadion sijaitsee lähellä Helsingin keskustaa (Töölössä) hyvien liikenneyhteyksien varrella. Näytä kartta

Reittioppaasta löydät helposti julkiseen liikenteen reitit Olympiastadionille. 

Olympiastadionin ympäristössä on runsaasti Helsingin kaupungin pysäköintialueita. Pysäköintimaksu arkisin klo 9-19 on 1euro/tunti.

Palvelut

Olympiastadionin uudistettu ravintola Olympia Bistro palvelee arkisin klo 9-16 (lounas 11-14). Tervetuloa nauttimaan Olympiastadionin ainutlaatuisesta hengestä herkullisen ruoan ja mutkattoman palvelun äärellä! Katso lounaslista tästä.

Olympiastadionin yhteydessä on Suomen Urheilumuseo, jossa voi tutustua Suomen urheilun historiaan ja erilaisiin näyttelyihin.  Lisätietoja www.urheilumuseo.fi.

Stadionilla sijaitsee myös Stadion-Hostel, joka tarjoaa edullista ja siistiä majoitusta lähellä Helsingin keskustaa. Lisätietoja www.stadionhostel.fi.

Olympiastadion tuotteet

Torniaulassa on myynnissä Olympiastadion-tuotteita. 

Tornin historia

Olympiastadionin suunnittelusta v. 1933 järjestetty arkkitehtikilpailu edellytti tornin rakentamista stadionille. Kilpailun voittivat arkkitehdit Yrjö Lindegrén ja Toivo Jäntti ehdotuksellaan "1500".

Aikoinaan stadionin tornia kutsuttiin maratontorniksi. Torniin liitettiin tuolloin symbolinen näkemys siitä, että tornin ilmestyminen näkökenttään oli juoksijoille merkki loppumatkan alkamisesta ja kimmoke viimeiseen kovaan vetoon.

Stadionin suunnitelleet arkkitehdit asettivat tornin myös ikään kuin stadionin pääsisäänkäynnin vartijaksi ja määräsivät sille korkeutta vaikuttavat 72 metriä. Tornin muut ulkomitat ovat 7,15x4,77 metriä. Olympiastadionin tornista muodostui omaleimainen tunnus koko maailman stadionien joukossa ja yksi tunnetuimmista rakennelmista koko pääkaupungissa.

Stadionin tornin yksi juhlavimmista hetkistä oli 19.7.1952, kun olympiatuli saapui Paavo Nurmen tuomana Olympiastadionille. Huipulle tulen sytytti toinen suomalainen suurjuoksija Hannes Kolehmainen. Olympialaisten jälkeen vuonna 1957 torniin sijoitettiin televisiolähetin ja kuvansiirtoa varten mikroaaltolinkki. Näin alkoi stadionin tornin kautta YLE:n ohjelmalliset koelähetykset 15.3.1957.