Elokuun työmaakuulumisia

Katsomoiden kattaminen etenee vauhdikkaasti

20.08.2018

Olympiastadionin kaarrekatsomoiden uusien teräskatosten asennus käynnistyi kesäkuun lopulla, kun eteläkaarteeseen nostettiin koko katoksen suurin yksittäinen ristikko. Isoja ristikoita on asennettu yhteensä neljä, joista viimeinen nostettiin 16. elokuuta. Tämän jälkeen nämä ns. niskaristikot sidotaan ulkokehän linjaristikoilla katsomon betonirakenteisiin. Eteläpäädyn teräsrakenteet on siis pian kokonaisuudessaan asennettu. 

Katsomokatosten asennustyöt jatkuvat vastapäivään kohti Stadionin pohjoisosaa. Pohjoiskaarteen asennukset alkavat syksyllä ja tämä työvaihe kestää vuoden vaihteen yli. Uusiin katoksiin tulee terästä yhteensä noin kolme miljoonaa kiloa. 

Stadionin itäsivun katsomokatoksen korotus on pääosin valmis ja uusi kate asennettu. Katosta korotettiin, jotta se on samassa tasossa kaarteiden uusien katoksien kanssa.

Pääkatsomossa (A-katsomo) on katoksen alapinnan kunnostus saatu kesän aikana valmiiksi ja vesikaton eristystyöt ovat alkaneet. Pääkatsomon aluella on myös julkisivun rappaustyöt käynnissä. Sisätiloissa on käynnissä jo maalaus- ja alakattotyöt sekä WC-tilojen laatoitukset. Talotekniikkatyöt edistyvät hyvin. Urheilumuseon alueella on vesikatto saatu valmiiksi ja julkisivuja rapataan parhaillaan. 

Uudisosat valettu 

Uudispuolen maanalaisten tilojen kaikki isot betonivalut on pääosin tehty. Lopullisesti ne valmistuvat tämän syksyn aikana. Logistiikkakeskuksen maanvaraisten lattioiden teko on aloitettu. Stadionin koillisosan logistiikka- ja varastoalueella maanvaraiset lattiat ja muuratut väliseinät on valmiina ja talotekniikkatyöt käynnissä. Kentän alla olevassa huoltotunnelissa lattiat ovat myös jo pääosin valmistuneet ja talotekniikkatyöt on aloitettu.

Kunnallistekniikan rakentaminen on käynnistynyt Stadionpolulla ja tästä syystä Stadionpolku sekä osa Paavo Nurmen tiestä on suljettu. Mäntymäentien puolella kunnallistekniikan rakentaminen aloitetaan myöhemmin syksyllä. Tiedotamme asiasta, kun aihe on ajankohtainen.