Olympiastadion kohti uutta aikaa

Tervetuloa tutustumaan uudistuvaan Olympiastadioniin 

08.12.2014

Uudistuvan Olympiastadionin suunnitelmat ovat valmistuneet. Suomeen ja Helsinkiin rakentuu kansainväliset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä monitoimiareena, joka on päivittäin myös kaupunkilaisten ja vierailijoiden käytössä. Tulevaisuudessa Olympiastadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää.

Suurelle yleisölle ja tapahtumajärjestäjille 

Uudistettu Olympiastadion on kapasiteetiltaan Suomen suurin urheilun ja viihteen tapahtuma-areena. Tilat, yleisöpalvelut, suorituspaikat, logistiikka ja tekniset valmiudet ovat nykyaikaisen monitoimiareenan vaatimusten mukaiset. 

”Olympiastadion täyttää urheilun, viihteen ja kulttuurin suurtapahtumien vaatimukset ja mahdollistaa myös uusien kansainvälisten suurtapahtumien hakemisen Suomeen”, toteaa liikunta-asioista vastaava ministeri Carl Haglund. Rakentamisvaiheen ja toiminnan laajentumisen taloudelliset ja työllisyyttä edistävät vaikutukset ovat merkittävät, korostaa ministeri.

Hankkeen kokonaislaajuus on 40 720 bruttoneliötä ja uusia tiloja suunnitelmaan sisältyy yhteensä 19 290 bruttoneliötä. Lisäksi kenttäalue ja juoksuradat uudistetaan osana hanketta. Kävijöitä palvelevat uusi vierailijakeskus, viihtyisät palvelu- ja ravintolatilat, riittävät saniteettitilat, monipuoliset kokoustilat ja uudet tapahtuma-aitiot.

Kaikki katsomonosat saavat ylleen katoksen ja istuimet uudistuvat. Katsomomaljan poistumisjärjestelyitä ja turvallisuutta parannetaan lisäämällä uusia poistumisteitä. Koko stadionin pääsee kiertämään myös katsomoiden takaosissa. Katsomopaikkoja uudistetulla stadionilla on 35 000-36 000. 

”Uudistettu Olympiastadion on toimiva, turvallinen ja tunnistettava monitoimiareena. Stadionin tilat ovat laatutasoltaan hyviä, kestäviä, helposti muunneltavia ja mahdollisimman esteettömiä. Uudistettu kokonaisuus mahdollistaa myös huippu-urheilijoiden arkiharjoittelun”, kertoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

Kaupunkilaisille, vierailijoille ja eri toimijoille

Jatkossa Olympiastadion tulee palvelemaan entistä laajemmin eri kohderyhmiä. Stadionia ympäröi avoin tapahtuma-aukio, joka on vierailijoiden käytössä sekä stadionin edustalla että pohjoisessa sisäänkäynnissä. Elämyksiä arkeen tuovat stadionkierrokset, tornivierailut ja Suomen Urheilumuseo. Stadionilta löytyy tiloja myös liikunnan- ja urheilun eri toimijoille ja sidosryhmille. Kaunis funkkisstadion tulee säilyttämään tärkeät ominaispiirteensä. Uutta rakennetaan tulevaisuutta ajatellen, mutta arkkitehtuuria kunnioittaen.

”Funktionaalista tyyliä edustava Olympiastadion on yksi kansainvälisesti tunnetuimpia helsinkiläisiä rakennuksia. Stadionin rakennuskokonaisuus on tärkeä pitää aktiivisessa käytössä. Uudistus tuottaa myös nykyistä enemmän liikunta- ja urheilumahdollisuuksia kaikille kaupungin asukkaille. Stadion on erittäin merkityksellinen kaupungille, sillä sen tuotantotaloudellisten vaikutusten arvioidaan olevan mittavia”, Helsingin sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen toteaa.

Rakennustyöt käynnistyvät vuonna 2016 ja uudistettu Olympiastadion avataan keväällä 2019. 

Tutustu tarkemmin uudistuvaan Olympiastadioniin TÄSTÄ

Lisätietoa:

Tiedote 5.12.2014 - Olympiastadion kohti uutta aikaa  

Hankesuunnitelma (pdf, 35 Mt)

Tiedotustilaisuuden kuvapankki  

Havainnekuvat medialle 

Pressmeddelande 5.12.2014

Press release 5.12.2014

Aiemmat tiedotteet:

Stadion-säätiö 8.10.2014 - Olympiastadionin uudistaminen työllistää merkittävästi

Opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedote 21.10.2014

Opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedote 13.3.2013

Stadion-säätiö 9.1.2013 - Uudistuvan Olympiastadionin suunnittelijat valittu

Opetus- ja kulttuuriministeriö, tiedote 16.5.2012

Stadion-säätiö 7.2.2012 - Olympiastadionin uudistamissuunnitelmat

Stadion-säätiö 31.5.2010 - Stadion-säätiön tavoite on Olympiastadionin uudistaminen nykyaikaiseksi suurareenaksi