Olympiastadionin penkit

Varaa penkki ja tule sahaamaan se irti

16.10.2015

Edessä on nyt Olympiastadionin penkin painajainen. Remontin edetessä vääjäämättä ne joudutaan sahaamaan irti ja korvaamaan aikanaan uusilla. Mutta eipä hätää. Sinulla on mahdollisuus ostaa itsellesi puiset palat historiaa. Ja mahtavinta on, että penkkipuut saa itse sahata irti. Siitä tunnuksemme “Penkkiurheiluviikko 31.10 -8.11.”.

Tyhjennysharjoitus alkaa

Penkkipuita voit ostaa kaikista Lippupalvelun myyntikanavista 19.10. klo 9.00 alkaen. Niiden hinnat ovat 18€/kpl, 32€/2 kpl ja 56€/4kpl (sisältää lipun toimituskulut). Penkeistä kertyneet varat käytetään lyhentämättömänä uuden Olympiastadionin varustukseen.

Huomaathan, että metallisia jalkoja ei penkkipuihin mukaan saa, koska ne ovat pultattu betoniin kiinni, eivätkä ne edes muotonsa takia pysyisi pystyssä.  

Kuuluisille penkkipuille löytyy takuulla monenlaista käyttöä. Haastammekin sinut ideoimaan ja tuunaamaan stadionpenkille uuden elämän. Seuraamme penkkipuiden jatkoelämää sosiaalisessa mediassa #muistojenstadion. 

Ja jos et pääse mukaan vielä tähän junaan, on hyvä tietää, että keväällä 2016 näitä historiallisia design-penkkejä tulee myyntiin jalallisina versioina yhteistyökumppanimme Vepsäläisen myymälöissä. Tätä Vepsäläisen Olympiastadion-mallistoa on tällöin myynnissä rajattu määrä.

Tervetuloa Penkkiurheiluviikolle!

 

OSTO-OHJEET

Toimi näin:

Käy ostamassa itsellesi puinen pala historiaa - tai niin monta kuin haluat - Lippupalvelun myyntipisteestä tai osoitteesta lippupalvelu.fi, ja sieltä kohdasta ‘Olympiastadionin penkit’ (liput toimituskuluineen 18€/kpl, 32€/2 kpl, 56€/4 kpl). 

Myytävät penkkipuut ovat Stadionin kattamattomista katsomoista. Huomaathan, että metallisia tukia ei näihin penkkeihin mukaan saa, koska ne ovat pultattu betoniin kiinni, eivätkä ne muotonsa takia pysyisi pystyssä. Penkit myydään numeroimattomina.

Tule Lippupalvelusta ostetun lipun kanssa Olympiastadionille (tornin juurelta sisään) sinulle sopivana päivänä 31.10-8.11. Olemme avoinna penkkiurheilijoille koko viikon kello 12-18 (voit ottaa perheesi tai kaverisi mukaan). Mikäli penkkejä on jäljellä, voit ostaa penkin puut myös stadionin torniaulan palvelupisteestä.

Ota oma saha mukaasi tai lainaa meiltä. Stadionin henkilökunta opastaa sinut katsomoon, josta sahaat oman penkkisi puut irti. Saat ottaa mukaasi selkänojan ja istuimen erilliset puiset osat, jotka ovat aistineet runsaasti urheilun ja viihteen historiaa. Penkkipuiden leveys on noin 45-47cm ja jokainen penkki sahataan erikseen. Ensimmäiselle 5000 paikalle saapuneelle sahaajalle lahjoitamme kantovälineeksi komian Penkkiurheilija-kassin.

Kannattaa toimia nyt - tämä tilaisuus kun toistuu tasaisen vauhdin taulukolla seuraavan kerran vasta vuonna 2092.

 

Penkkiurheiluviikko on myös ekoteko 

Ekokompassi-ympäristöohjelmamme mukaisesti Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamistyön yhteydessä huomioidaan stadionilta poistettavien materiaalien mahdollinen uusio- ja hyötykäyttö. 
 
Konkreettisena toimenpiteenä ympäristöohjelmamme mukaisesti haastamme suomalaiset ideoimaan ja toteuttamaan penkkimateriaalille uusiokäyttöä. 
 
Lisätietoa Olympiastadionin ympäristöohjelmasta tästä.