Olympiastadionin uudistaminen työllistää merkittävästi

Taloudellisten vaikutusten selvitys on valmistunut

07.10.2014

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen taloudellisten vaikutusten selvitys on valmistunut. Uudistetun Olympiastadionin tapahtumat luovat vuosittain noin 1150 työpaikkaa ja noin 132 miljoonan euron tuotantovaikutuksen. Rakentamisvaihe on tehokasta elvytystä, se tuo 2900 työpaikkaa ja 460 miljoonaa euroa yhteiskunnallisia tuotantovaikutuksia.

 

Perusparannuksen arvioidaan kasvattavan Olympiastadionin merkitystä Helsingin kaupungin ja koko Suomen maineen ja yhteisöllisyyden rakentajana. Perusparannuksen ansiosta urheilun ja viihteen suurtapahtumia voidaan jatkossakin järjestää Suomessa.

 

 

 ”Tänään julkistettu selvitys osoittaa, että Olympiastadionin perusparannus on investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Oli kyse maaotteluista, karsintapeleistä, viestikarnevaaleista tai konserteista, on jatkossakin suomalaisille tarjolla arjen yläpuolelle nousevia elämyksiä”, sanoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

 

 

Rakentamisvaiheen on arvioitu kasvattavan valtiolle ja kunnille kohdistuvia veroja noin 33 miljoonalla eurolla. Toimintavaiheen vuosittaisiksi verovaikutuksiksi on arvioitu noin 17 miljoonaa euroa.

 

Tapahtumatoiminnan aluetaloudellinen vaikutus on noin 80 miljoonaa euroa vuodessa, työllisyysvaikutus noin 700 työpaikkaa ja verovaikutus noin 10 miljoonaa euroa.

 

Selvityksen toteutti KPMG. Analyysissä on hyödynnetty Tilastokeskuksen ylläpitämää panos-tuotosmallin aineistoa ja aiemmin tehtyjä tutkimuksia koskien tapahtumajärjestämisen aluetaloudellisia vaikutuksia. Analyysissä ei ole arvioitu nettomuutosta nykytilaan verrattuna, toteuttamisen vaihtoehtokustannuksia eikä kysynnän syrjäytymis- ja siirtymävaikutuksia. Lisäksi analyysissä on vertailtu Olympiastadionia Berliinin, Amsterdamin ja Solnan stadioneihin.

 

 ”Stadionin perusparannus on sijoitus Helsinkiin ja koko Suomeen. Uudistettu Olympiastadion tulee olemaan edelleen Suomen suurin urheilun ja viihteen tapahtuma-areena”, toteaa Maija Innanen.

 

 

Lisätietoa:

Stadion-säätiö

Maija Innanen

puh 040-5305522

 

Tiedote 8.10.2014

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen taloudellisten vaikutusten arviointi. Koko selvitys luettavissa TÄSTÄ.

Helsinki Olympic Stadium - Benchmarking analysis