Stadionilla valetaan ensimmäinen uudisalue

Betonointitöitä työmaalla 23.-24.8.2017

17.08.2017

Olympiastadionin pohjoispuolelle rakentuvan uuden logistiikkakeskuksen betonointityöt käynnistyvät keskiviikkona 23.8.2017 klo 18. Urakan suuruudesta ja liikennejärjestelyistä johtuen joudumme tekemään töitä myös illalla ja yöllä. Työvaiheen kesto kokonaisuudessaan on noin vuorokausi.

Kyseessä on tulevan logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen holvikannen betonointi viimeistelytöineen. Lähiympäristössä tämä saattaa näkyä lisääntyneenä raskaana liikenteenä, kun betoniautoja ajaa työmaalle ja sieltä pois. Lisäksi työmaa-alueen sisälle tulee neljä pumppuautoa.

Betoniautot sekä muu kalusto kulkevat työmaalle Nordenskiöldinkadun kautta Pohjoista Stadionintietä pitkin. Osa liikenteestä kulkee myös Hammarskjöldintiellä. Pyydämme alueella liikkuvia olemaan erityisen tarkkaavaisia ja noudattamaan liikennemerkein ja opastein merkittyjä reittejä 23.8. klo 18.00 ja 24.8. klo 12.00 välisenä aikana. Torstaina 24.8. aamupäivän aikana työmaaliikenne normalisoituu työmaan ulkopuolella.

Uusi logistinen maanalainen alue mahdollistaa stadionin maanpäällisen tilan vapautumisen kokonaisuudessaan yleisön käyttöön ja parantaa merkittävästi tapahtumajärjestäjien toimintoja Olympiastadionilla. 

Teknisiä määriä ja mittoja 

- Neljä betonipumppuautoa, joiden puomien ulottuvuus 56-60 metriä + pumppausletkut. ​

Stadionin tornin korkeus on 72 metriä, joten näillä mitoilla ulottuu huipulle asti.

- Betonia valetaan yhteensä 1 900 kuutiota.

Tämä määrä riittäisi kiertämään viisi kertaa stadionin juoksuradan ympäri metrin levyisenä ja korkuisena korotuksena.

- Holvikannen rakenne sisältää betoniteräksen lisäksi jännepunoskaapelia, jota on yhteensä noin 25 kilometriä.

Stadionrakennuksen ympärysmitta on noin 600 metriä, joten kaapeli kiertäisi sen noin 40 kertaa.

- Betoniterästä käytetään noin 200 000 kiloa.

Tässä on painoa saman verran kuin 400 ratsuhevosta, joita on stadikallakin nähty.

- Muottipinta-ala 3 300 neliömetriä.

Tämä määrä kattaisi puolet jalkapallokentästä.

Toteutettava valu on Olympiastadionin uudistamisen suurin yksittäinen valukokonaisuus. Kyseessä on poikkeuksellisen massiivinen jälkijännitetty paikallavalurakenne talonrakennuskohteessa. Valettavan alueen päälle rakentuu uusi Pohjoinen Stadiontori, johon ikuistetaan myös stadionkeräyksen lahjoittajat. Lue lisää: www.stadion.fi/lahjoita

 

Työmaata koskevissa asioissa voit olla yhteydessä: olympiastadion@skanska.fi