Suuri stadionkeräys on käynnissä

Lahjoittajilla mahdollisuus ikuistaa nimensä Olympiastadionin seinälle 

27.09.2016

Helsingin Olympiastadionin uudistustyöt alkoivat vuoden alussa. Nyt kansalaisille ja yrityksille on käynnissä keräys, jonka tuotot käytetään stadionin varustamiseen. Lahjoittajille tarjoutuu mahdollisuus ikuistaa nimensä stadionin seinälle.

Valtio ja Helsingin kaupunki ovat myöntäneet varat Olympiastadionin uudistamiseen. Julkisen rahoituksen pohjalta toteutetaan stadionilla tehtävät rakennus- ja uudistustyöt. Stadionin varustuksen rahoittaminen on puolestaan Olympiastadionia hallinnoivan Stadion-säätiön vastuulla. Varustuksen hankkimiseksi Poliisihallitus on myöntänyt Stadion-säätiölle keräysluvan (POL-2015-8457). Kaikki lahjoituksina kerättävät varat käytetään Olympiastadionin varustamiseen suurta yleisöä, tapahtumia, vierailijoita ja kaupunkilaisia varten. Käytännössä varustuksella tarkoitetaan kaikkea sitä, joka on stadionin seinien sisällä ja tekee toiminnan mahdolliseksi: opastenäytöistä nurmenhoitokoneisiin ja seiväshyppypatjoista jalkapallomaaleihin. Varustamisen arvioidaan kustantavan vähintään 7 miljoonaa euroa. Varoja on kerättävä useista lähteistä. Keskeisessä roolissa on kansalaisille ja yrityksille suunnattu keräys.

”Olympiastadionin varustamisen kansalais- ja yrityskeräys on tärkeä osa uudistamisen kokonaisuutta. Tämä varustus on välttämätön, jotta stadionrakennus elää ja hengittää ja se jatkossakin tuottaa iloa ja elämyksiä meille kaikille.”, sanoo Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen.

Jokainen lahjoittaja, niin yksityinen kuin yrityskin, saa nimensä uudistetun Stadionin vierailijakeskuksen virtuaaliseinälle ja Stadion-kirjaan. Olympiastadionin seinälle, itse rakennukseen, ikuistetaan 100 euroa ja enemmän lahjoittaneet yksityishenkilöt ja vähintään 1000 euroa lahjoittaneet yritykset ja yhteisöt. Rakennukseen ikuistettavia nimiä on tarjolla rajoitettu määrä. Yksityishenkilöiden ja yritysten lahjoitus tapahtuu lahjoitussivustolla osoitteessa: www.stadion.fi/lahjoita

”Tulemme myös järjestämään kohtaamisia, joissa kanssamme voi tulla keskustelemaan uudistamisesta ja halutessaan tehdä lahjoituksen tämän kohtaamisen yhteydessä.”, kertoo Maija Innanen.

Stadion, jonka kansa rakensi

Kansan tuella on ollut Olympiastadionin historiassa aina keskeinen rooli. Stadion-säätiö perustettiin joulukuussa 1927 tehtävänään edistää nuoren tasavallan unelmaa omasta stadionista. Säätiö ryhtyi välittömästi organisoimaan varainhankintaa. Stadionin rakentamiseen myönnettiin vuosittaisia eduskuntamäärärahoja ja raha-arpajaisten voitto-osuuksia. Säätiön omakohtaisen varainhankinnan onnistuminen oli myös tärkeää ja sen katsottiin osaltaan perustelevan tuen julkisista varoista.

Liike-elämä lähti 1920-luvun lopussa ja 1930-luvulla vilkkaasti tukemaan hanketta esimerkiksi lunastamalla Stadion-tavaramerkin käyttöoikeuksia sekä suorilla lahjoituksilla. Kansalaiset puolestaan ostivat sankoin joukoin Stadion-tavaramerkin tuotteita ja tukivat samalla stadionin rakentamista.

”Stadionilla oli koko kansan kannatus ja voidaankin täydellä sydämellä sanoa, että Suomeen ja Helsinkiin nousi Stadion, jonka kansa rakensi. Nyt historian ympyrä tavallaan sulkeutuu, kun myös uuden vuosituhannen stadionia tuetaan kansalaisten ja yritysten voimin”, jatkaa Maija Innanen.

Stadionkeräykseen osallistuminen

Sekä yksityishenkilöiden että yritysten lahjoitus tapahtuu lahjoitussivustolla osoitteessa www.stadion.fi/lahjoita. Sivustolla lahjoituksen voi maksaa tietoturvallisesti kotimaisessa Paytrail verkkomaksupalvelussa kaikkien kotimaisten verkkopankkien kautta sekä Visa- ja Mastercard luottokorteilla. Mikäli lahjoittajalla ei ole mahdollisuutta käyttää verkkomaksamista, on lahjoittajan mahdollista olla yhteydessä osoitteeseen info@stadion.fi. Lahjoitussivusto on myös ruotsiksi ja englanniksi.

Nyt voi kertoa oman stadionluokan tarinan

Olympiastadioniin tiivistyy valtava määrä suomalaisten tunteita, muistoja ja tarinoita – stadionluokan elämyksiä. Oman tarinan voi kertoa tai jakaa kuvan/videon osoitteessa www.stadion.fi/stadionluokan-tarinani

#stadionikuisesti

Tervetuloa mukaan rakentamaan uutta stadionluokan tarinaa!

Havainnekuva Olympiastadionille ikuistetuista nimistä

(Arkkitehtitoimisto K2S)