Tervetuloa suomalaisten stadionille

Avajaisviikoilla 2020 maksuttomia vierailumahdollisuuksia

14.11.2019

Ensi syksynä ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun Helsingin Olympiastadion avaa jälleen porttinsa. Stadionin salaisuudet paljastetaan ensimmäisenä suurelle yleisölle – onhan kyseessä uudistusten jälkeenkin suomalaisten stadion.

Elo-syyskuussa 2020 raotetaan mystiikan verhoa, kun uudistettu stadion avataan yleisölle. Avajaisviikkojen aikana nähdään, mitä kaikkea viimeisen neljän vuoden aikana on tapahtunut. Selvää on, että suomalaisten stadioniin täytyy päästä tutustumaan myös ilman pääsylippua – kurkistamaan urheilijoiden ja artistien käyttämään tähtien käytävään, koeistumaan katsomo ja seuraamaan suurtapahtuman rakentumista. Tai juoksemaan kierros radalla. Stadionille nimen ikuistaneille lahjoittajille järjestetään myös oma vierailupäivä. 

Useiden maksuttomien "Walk in" -päivien lisäksi avajaisviikoilla on tarjolla monipuolinen kattaus tapahtumajärjestäjien toteuttamaa ohjelmaa. Yksityiskohtien suhteen joudumme toistaiseksi pitämään suumme supussa, mutta jos arvelet että tarjolla voisi olla urheilua ja viihdettä, saatat olla oikeassa. Lupaamme, että tilaisuudet ovat vierailun arvoisia.

Tervetuloa vierailija!

Stadion on uudistettu vierailijoille. Uudet ratkaisut mahdollistavat entistä mielenkiintoisempia kansainvälisiä tapahtumia, joista ennen sai vain haaveilla tilanpuutteen tai turvallisuussäädösten vuoksi. Nyt kun maanpinnan taso vapautetaan yleisön palvelemiseen ja maanalainen taso tapahtumajärjestäjille ja kulissien takaiselle kuhinalle, täytämme ihan uudenlaisia kansainvälisiä vaatimuksia. Näin Suomeen ja Helsinkiin voidaan hakea ensimmäistä kertaa esimerkiksi UEFA Supercupia. 

Uudistettu Urheilumuseo ja stadionin torni kutsuvat

Avajaisviikoilla pääsee myös tutustumaan täysin uudistettuun Urheilumuseoon, jossa panostetaan elämyksellisyyteen ja vaihtuviin näyttelyihin. Ensimmäisessä vaihtuvassa näyttelyssä avataan stadionin vaiheita 1920-luvun haaveista olympiavuoteen 1952 ja monien hienojen hetkien kautta 2020 uudistukseen. Urheilumuseon sisäänpääsy on ilmainen alle 18-vuotiaille. Stadionin torniin pääsee tuttuun tapaan pientä pääsymaksua vastaan. 

Kohtaamisia, elämyksiä, fiilistä ja suuria tunteita. Kaikkea tätä luvassa stadionin uudella aikakaudella. Lisätietoa avajaisviikoista julkaisemme loppuvuoden ja kevään 2020 aikana. Nähdään Olympiastadionilla!