Työmaan kuulumisia

Pohjoiskaarteen katoksen asennus käynnistyy lokakuussa

01.10.2018

Olympiastadionin uuden katsomokatoksen teräsristikot ovat pääosin paikoillaan eteläpuolella, vain muutama linjaristikko on vielä asentamatta. Pohjoispuolella teräsristikon asennus alkaa lokakuussa, jolloin stadionin pohjoiskaarteeseen nousee ensimmäinen avaruusristikko. Syyskuun aikana alueella pystytettiin telineitä ja tukia sekä katosta kannattelevia pilareita, jotta ristikoiden asennus voidaan aloittaa. Pohjoiskaarteeseen nostettava avaruusristikko on hivenen pienempi (70 tonnia ja 36 metriä) kuin kesäkuussa eteläpuolelle nostettu avaruusristikko (90 tonnia ja 45 metriä).  

Pääkatsomo ja urheilumuseo

Pääkatsomossa ja museossa on käynnissä sisävalmistustyöt ja julkisivujen kunnostustyöt, jotka valmistuvat syksyn aikana. Pääkatsomon elastomeeripinnoite tehdään syksyn kuluessa, ja siihen liittyvät pohjien hiontatyöt on käynnissä. Pääkatsomon katoksen vesikattotyöt valmistuvat lähiaikoina ja niitä palveleva sääsuoja puretaan lokakuun aikana.

Maanalaiset uudistilat

Logistiikkakeskuksessa työt ovat edenneet sisävalmistusvaiheeseen. Liikunta- ja tapahtumakeskuksessa on käynnissä betonointitöitä ja syksyn aikana tehdään vielä yksi isompi valu. Kenttää kiertävässä maanalaisessa huolto- ja harjoittelutunnelissa lattiat, seinät ja katot odottavat viimeistelyä. Talotekniikkatyöt etenevät aikataulun mukaisesti.