UUDISTETTU OLYMPIASTADION

Julkaistu 16.12.2019

Olympiastadionin tehtävänä on toimia tapahtumien mahdollistajana ja auttaa tapahtumajärjestäjiä onnistumaan heidän tavoitteissaan. Suomeen ja Helsinkiin rakentuu kansainväliset suurtapahtumien vaatimukset täyttävä monitoimiareena, joka on päivittäin myös kaupunkilaisten ja vierailijoiden käytössä. 

Uusi Olympiastadion tarjoaa tapahtumajärjestäjille uuden aikakauden mahdollisuudet. Olympiastadion on kapasiteeltiltään (36 000 -50 000) Suomen suurin tapahtuma-areena mutta tapahtumajärjestäjien näkökulmasta stadion mukautuu myös pienemmille tapahtumille. Käytössä on ollut jo ennen uudistamista hinnoittelumalli, joka pyrkii pienentämään tapahtumajärjestäjien riskejä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että stadionin vuokraa ja kokonaisuutta räätälöidään aina tapahtuman tilatarpeiden ja arvioidun yleisö- ja osallistujamäärän ehdoilla. 

Yhtenä uudistamisen keskeisenä lähtökohtana on ollut se, että tapahtumajärjestäjille ei enää synny tapahtumiin liittyviä merkittäviä oheiskuluja. Stadionin kiinteistössä on jatkossa niin kansallisten kuin kansainvälistenkin tapahtumien vaatimat oheistilat. Vanhan stadionin aikana tapahtumajärjestäjille aiheutui lisäkuluja muun muassa media- ja VIP/hospitality -palveluiden tilapäisrakenteista. Olympiastadionin tapahtumavuokriin ei ole tulossa kokonaisuudessaan merkittäviä muutoksia huomioiden se, että tapahtumajärjestäjillä on käytössä stadionin uusi maanalainen tapahtumamaailma (20 000 bruttoneliötä) tapahtumatuotannon, urheilijoiden ja median käyttöön. 

Uudistettu Olympiastadion tuo tapahtumajärjestäjille myös uusia ansaintalogiikan mahdollisuuksia. Tapahtumajärjestäjien käyttöön luovutetaan jatkossa uudet ja laajat VIP/hospitality -tilat, joita tapahtumajärjestäjä voi hyödyntää yhteistyökumppanuuksissaan ja myynnissään omaan lukuunsa. 

Suurelle yleisölle uusi Olympiastadion on toimiva ja turvallinen uudistunut kokonaisuus. Maanpinnan taso on uudistamisen myötä vapautettu kokonaisuudessaan yleisön palvelemiseen ja liikkumiseen.

Stadion-säätiö sr ei ole voittoa tavoitteleva organisaatio.