COVID-19

Olympiastadionilla kaikki elo-syyskuun Avajaisviikkojen tapahtumat toteutetaan voimassa olevia ohjeita ja viranomaismääräyksiä noudattaen. Stadion-säätiö on myös konsultoinut Aluehallintovirastoa avointen ovien tapahtumien toteuttamisessa.

Koronaviruksesta johtuvien rajoitusten ja viranomaismääräysten vuoksi kerralla vierailevien määrä on rajoitettu ja vierailut tapahtuvat ennakkoon lunastetuilla lipuilla. Näin vierailijoilla on mahdollisuus kiinnittää erityistä huomiota riittäviin turvaväleihin ja huomioida ne koko vierailun ajan. Stadionilla huolehditaan myös hygienista erityisen tarkasti ja vierailijoiden käyttöön on varattu riittävä määrä käsienpesupisteitä ja käsidesejä.  Suosittelemme Olympiastadionilla kasvomaskin käyttöä.

 

Vierailijaohjeita

  • Saavuthan Olympiastadionille vain jos tunnet olosi täysin terveeksi. Jos olet sairas, jääthän kotiin. Ota tarvittaessa yhteyttä oman alueesi terveydenhuoltoon. Omaolosta löydät sosiaali- ja terveyspalvelut, nopeasti ja esteettömästi, ympäri vuorokauden www.omaolo.fi
  • Olympiastadionin kaikissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa vierailijamäärät on rajattu siten, että sinulla on mahdollisuus ottaa tilaa itsellesi ja antaa sitä toisille.
  • Avajaisviikkojen tapahtumiin tulee ostaa liput ennakkoon. Tällä varmistamme sen, että kerrallaan vierailevien määrä on rajattu, vältämme jonojen muodostumisen sekä poistuvien ja saapuvien ryhmien sekoittumisen. Toimimme näin myös mahdollisen tartunnanjäljityksen helpottamiseksi Aluehallintoviraston ohjeiden mukaisesti.
  • Pyydämme kaikkia stadionille saapuvia noudattamaan koronaviruksen osalta voimassa olevia ohjeita ja viranomaismääräyksiä sekä huolehtimaan hyvästä käsi-, yskimis- ja niistämishygieniasta. Pyydämme vierailijoita huolehtimaan käsihygienasta, pese kädet ja käytä käsidesiä.
  • Osallistuminen Avajaisviikkojen tapahtumiin tapahtuu osallistujan omalla vastuulla. Jos Avajaisviikkojen tapahtuma joudutaan perumaan, Stadion-säätiö ei vastaa osallistujalle mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Jos Avajaisviikkojen tapahtuma joudutaan siirtämään, liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana.

 

Ohjeita tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjille

Olympiastadionilla tilaisuuksia ja tapahtumia järjestävien organisaatioiden ja yritysten tulee noudattaa voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja Olympiastadionin COVID19 -käytäntöjä. Kukin tilaisuuden ja tapahtuman järjestäjä vastaa osaltaan yleisöturvallisuudesta.  Lisätietoa tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjille.