Jo muinaiset kreikkalaiset

Stadiontyhjennys

02.12.2015

Kiekonheitto ja kuulantyöntö ovat kuuluneet nykyaikaisten olympiakisojen ohjelmaan ensimmäisistä vuoden 1896 Ateenan kisoista lähtien. Lajien historia ulottuu paljon sitäkin pidemmälle. Jo muinaiset kreikkalaiset jumalat viskasivat kiekkoa. Traagisen tarun mukaan Apollon-jumala kisaili Spartan prinssi Hyakinthoksen kanssa saman naikkosen huomiosta ja päätti tehdä neitokaiseen vaikutuksen paiskaamalla kiekkoa mahdollisimman pitkälle. Hyakinthos päätti pistää paremmaksi ja napata kiekon ilmasta kiinni, mutta pahaksi onnekseen sai kiekosta surmansa.

Alankomaiden Rutger Smith taas on yksi molempien lajien taitajista, jolla on erinomaisia muistoja Helsingin Olympiastadionilta. Vuoden 2005 MM-kisoissa mies pukkasi itsensä kuulassa hopealle. Seitsemän vuotta myöhemmin EM-kisoissa mitalin väri ja laji olivat samoja, mutta sen lisäksi mies heitti keikonheiton pronssia. Mitalin mies toki sai vasta postuumisti, Unkarin Zoltán Kővágón käryttyä dopingista.

Seuraa Kreikan jumalien ja Rutger Smithin jalanjälkiä hankkimalla aito arvokisakuula tahi -kiekko itsellesi Olympiastadionilta.

Tuotteita on myynnissä yhteensä 15 kappaletta:

- neljä kappaletta miesten kuulia ja kolme naisten kuulaa

- neljä kappaletta sekä miesten että naisten kiekkoja 

 

Tuotteiden hinnat:

Kuula 100€/kpl

Kiekko 100€/kpl

 

Lisätietoa stadiontyhjennyksestä TÄSTÄ