Suunnittelijat kertovat

Wessel de Jonge 

03.03.2016

Olympiastadion on maamerkki ja osa suomalaista identiteetti. Stadionin uudistaminen mahdollistaa sille toisen "modernin" elämän. Olemme tehneet töitä sen eteen, että stadionin erityinen luonne säilyy. Tehtävät muutokset ja paikan historiallinen aitous tekevät uudistetusta stadionista erottuvan koko maailman stadioneiden joukossa. Uudistettu stadion täyttää nykyaikaiset stadionvaatimukset ja on monikäyttöinen ympäri vuoden. Monikäyttöisyys on stadionrakentamisen kehityssuunta kaikkialla maailmassa.  

Suunnittelun lähtökohtana on ollut, että yleisö ja vierailijat vaativat korkeita standardeja mutta arvostavat yhteistä menneisyyttä. Tämän tasapainon löytäminen oli haaste mutta oli palkitsevaa nähdä, että se on todella mahdollista. 

Wessel de Jonge arkkitehdit on hollantilainen arkkitehtitoimisto, joka on saanut laajaa kansainvälistä tunnustusta rakennushistoriallisesti merkittävien kohteiden uudelleenkäytön suunnittelussa etenkin dynaamisessa kaupunkiympäristössä.  

Lue lisää aiheesta:

Suunnittelijat kertovat - työyhteenliittymä K2S ja Arkkitehdit NRT 

Suunnittelijat kertovat - White arkitekter AB

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut arkkitehtitoimistot K2S ja NRT asiantuntijoinaan Wessel de Jonge architecten ja White arkitekter. Kansainvälisellä työyhteenliittymällä on laaja ja monipuolinen kokemus erityyppisten ja erikokoisten merkittävien hankkeiden suunnittelusta ja projekteista. Suunnittelun toteuttaneiden toimistojen referenssit kattavat laajasti korkeatasoisen perusparantamisen sekä liikuntapaikka- ja stadionsuunnittelun niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pääsuunnittelija SAFA Kari Raimoranta Arkkitehdit NRT Oy

Projektin arkkitehtisuunnittelusta vastaavan projektipäällikkö SAFA Kimmo Lintula Arkkitehtitoimisto K2S Oy

Projektiarkkitehti SAFA Tom Lindholm Arkkitehdit NRT Oy

Kansainvälinen asiantuntija Wessel de Jonge Wessel de Jonge architekten BNA BV

Kansainvälinen asiantuntija Frederik Källström White Arkitekter AB