Työmaan kuulumisia

Tiedote kesäkuu 2016

13.06.2016

Olympiastadion uudistetaan vuosien 2016-2019 aikana sekä nykyaikaiseksi tapahtuma-areenaksi että päivittäiseksi kaupunkilaisten ja vierailijoiden käyntikohteeksi. Parhaillaan stadionilla ja stadionin ympäristössä on käynnissä maarakennus- ja louhintatyöt.  

Stadionin länsisivu - tornipiha

Huhtikuussa aloitetut maankaivu- ja louhintatyöt jatkuivat toukokuussa ja maankaivut saatiin valmiiksi uusien liikunta- ja monitoimitilan alueilla tornipihalla. Liikuntatilojen alueella on tehty jo ensimmäiset ammunnat eli louhinnat ovat käynnistyneet ja tornipihalla alkaa pian massanvaihto. 

Stadionin pohjoispuoli

Stadionin pohjoispuolen uuden logistiikkatilan alueella louhinnat jatkuvat. 

Kenttäalue ja eteläinen sisäänkäynti

Stadionin eteläisen B-osan maankaivut ovat käynnissä ja sieltä saatavat maamassat hyödynnetään työmaateiden rakentamiseen.

Purkutyöt etenevät suunnitellusti. Kentällä olemme kuorineet pintamaita jo kentän puoleenväliin asti ja CD-katsomon alueella käynnistellään parhaillaan maankaivua. EF-osan näyttötaulualueen purku on alkanut kentän puolelta. A- ja B- katsomoiden osalta suojaus- ja purkutyöt ovat jo käynnistyneet. Kenttäalueen louhinnat sekä B-katsomon sisäpuoliset kanaalilouhinnat alkavat kesäkuun aikana.

Kesäkuun alkuun mennessä työmaalla on louhittu kalliota jo noin 15 000 mja sitä on ajettu noin 6 000 m3. Työmaan autoliikenne on louheen kuljetuksesta johtuen varsin vilkasta. 

Työskentelemme työmaalla arkisin klo 07–22 välisenä aikana ja pyrimme välttämään yö- ja viikonlopputöitä. Teemme parhaamme, että häiriö lähiympäristölle olisi mahdollisimman vähäinen.

Lisätietoja:

Lemminkäinen (työmaa): Puh. 050 595 0463

Stadion-säätiö: info@stadion.fi