TORNI ON AVOINNA VIERAILIJOILLE

Julkaistu 1.9.2020

Paikallisten ja matkailijoiden Olympiastadion 

Isoja tunteita, fiilistä, yhdessä kokemista. Näiden ympärille on rakennettu uudistuvan stadionin palvelut, sillä kokonaisvaltaisten elämysten kysyntä tulee korostumaan entisestään tulevaisuudessa. Uusi stadion, torni sekä tarinoista kumpuavat stadionkierrokset tulevat tarjoamaan vierailijoille pintaa syvemmän kokemuksen meidän kaikkien stadionista.  

Stadionin torni on ikoninen paikka. Siellä on rakastuttu – legenda kertoo lotan ja ilmapuolustajan tunteiden syttymisestä juuri tornissa – kosittu ja vietetty häitäkin. Eikä ihme, sillä tornista avautuu paras paikka ihailla Helsinkiä. Varsinkin iltavalaistuksessa kaupunki näyttäytyy tornista käsin erityisen vaikuttavana.

Näitä näkymiä pääsee ihailemaan taas 31.8. alkaen. Tornivierailuissa on huomioitu korona-ajan haasteet ja vierailijaryhmät rajoitetaan turvallisuussyistä toistaiseksi 10 kävijään kerralla. Puolen tunnin vierailuajalla tornissa pääsee fiilistelemässä avautuvaa maisemaa yli Helsingin.

Näkymät auki kaupunkiin

Helsinki on kaupunki, joka perinteisesti vetää designista ja arkkitehtuurista kiinnostuneita vieraita. Alvar Aalto, jugend-arkkitehtuuri sekä hienot funkkiskohteet kuten stadion toimivat vetovoimatekijöinä, mikä näkyy Helsingin vierailijaprofiileissa.

"Poikkeuksellista on se, että meillä on niin lähellä kaupungin keskustaa olympialaisten historiaa yhä alkuperäisessä käytössä. Olemme samalla myös pienimpiä olympialaisia isännöinneitä maita ja osa urheiluhistorian kiinnostavaa verkostoa. Kunnostettu puhdaslinjainen funkkiksen edustaja on tulevaisuudessakin merkittävä kohde kaupunkimme tarjonnassa", Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto kertoo.

"Hyvin suunniteltu kestää aikaa! Kerroksellisuus kuuluu kaupunkiin, elävä kaupunki ei tule kerralla valmiiksi. Stadion on hieno esimerkki siitä, miten kohdetta kehitetään eteenpäin vanhaa kunnioittaen", jatkaa Aalto.

 

Olympiastadionin torni

Pääsyliput Lippupisteen myyntikanavista ja osoitteessa lippu.fi

Aikuiset 6.50 €

Lapset 7–16v 4 €, alle 7v ilmaiseksi

Eläkeläiset, työttömät ja varusmiehet 4 €

Lippujen toimituksesta Lippupiste perii vain mahdolliset tilaus- ja maksutapamaksut. Tilausmaksu lisätään tilauksen hintaan valitun toimitustavan perusteella.

 

Tärkeää tietoa vierailijoille

Avajaisviikoilla elo- ja syyskuussa stadionilla on mahdollista vierailla tornissa vain ennakkoon lunastetuilla lipuilla. Lippu on voimassa vain lippuun merkittynä ajankohtana. 

Stadionilla vierailevien asiakkaiden määrä on rajattu.  Tornivierailut toteutetaan enintään kymmenen hengen yhtäaikaisella vierailulla.

Tornin huippu on ulkotilaa ja huipulle noustaa hissillä. Vierailuaika on 30 minuuttia.

Suosittelemme vierailun aikana kasvomaskin käyttöä.

Tornivierailun sisäänkäynti tapahtuu Olympiastadionin vierailijakeskuksesta (tornin sisäänkäynti). Katso saapumisohje. 

Avajaisviikkojen opastetut stadionkierrokset käynnistyvät syyskuussa ja kierrosten lipunmyynti avautuu viikolla 35. 

Osallistuminen Avajaisviikkojen tapahtumiin tapahtuu osallistujan omalla vastuulla. Jos Avajaisviikkojen tapahtumia tai vierailuita stadionilla joudutaan perumaan, Stadion-säätiö ei vastaa osallistujalle mahdollisesti aiheutuvista kuluista. Jos Avajaisviikkojen tapahtumia tai vierailuita joudutaan siirtämään, liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana. Pyydämme seuraamaan Olympiastadionin tiedotuskanavia mahdollisten muutosten osalta.