COVID-19

Olympiastadion on suljettu 30.11.2020-31.1.2021 välisenä aikana pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisesti.

___________________________________________________________________

COVID-19 käytännöt Olympiastadionilla - marraskuu 2020

Koronaviruksesta johtuvien rajoitusten ja viranomaismääräysten vuoksi Olympiastadionilla kerralla vierailevien määrä on rajoitettu. Näin vierailijoilla on mahdollisuus kiinnittää erityistä huomiota riittäviin turvaväleihin ja huomioida ne koko vierailun ajan. Stadionilla huolehditaan myös hygienista erityisen tarkasti ja vierailijoiden käyttöön on varattu riittävä määrä käsienpesupisteitä ja käsidesejä. 

Kasvomaskin käyttöä edellytetään stadionilla kaikissa kohtaamisissa ja stadionin tiloissa liikuttaessa. 

Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilla opastetuilla stadionkierroksilla ja tornivierailuiden aikana. 

 

Ohjeita liikuntakäyttäjille

Helsingin kaupunki on tehnyt uusia linjauksia koronatilanteen kiristyessä. Myös me Olympiastadionilla haluamme, että jokaisella on mahdollisuus tulla liikkumaan turvallisesti Olympiastadionin tiloihin. Kaupungin linjausten mukaisesti Olympiastadionilla edellytetään kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiailta henkilöiltä, muulloin kuin urheilu- tai liikuntasuorituksen aikana, maanantaista 2.11.2020 alkaen. Edellytys koskee niin harrastukseen osallistujia, huoltajia kuin valmentajiakin. Olympiastadionilla ei ole kasvomaskeja yleisessä jaossa. Osallistujien on itse varustauduttava kasvomaskeilla.  Alla on tarkempi katkelma Helsingin kaupungin tiedotteesta:

Kaikissa pääkaupunkiseudun kulttuurin ja vapaa-ajan tiloissa suositellaan kasvomaskin käyttöä. Sisäliikuntatiloissa pääkaupunkiseudun kaupungit edellyttävät maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin urheilu- ja liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Asiakkaat hankkivat kasvomaskinsa itse, ja maskin tulee olla puettuna saavuttaessa sisäliikuntatiloihin. Maskia tulee käyttää aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee myös henkilöstöä, tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yksityisille toimijoille. 

Lisäksi suosittelemme, että liikkumaan saapuvat henkilöiden välttävät asioimista pukuhuoneissa tai toteuttavat pukuhuoneissa asioinnin mahdollisimman nopeasti. Pukuhuoneet ovat edelleen avoinna Olympiastadionin liikuntatilojen käyttäjille.

Helsingin kaupunki on antanut uudet ohjeet ja suosituksia liittyen harrastustoimintaan sisätiloissa 20.11.2020. Pyydämme noudattamaan kaupungin antamia suosituksia. Lue 20.11.2020 tiedote tästä

 

Yleisiä vierailijaohjeita

Olympiastadionilla käytetään kasvomaskia kaikissa yleisissä tiloissa liikuttaessa ja kohtaamisissa.

  • Saavuthan Olympiastadionille vain jos tunnet olosi täysin terveeksi. Jos olet sairas, jääthän kotiin. Ota tarvittaessa yhteyttä oman alueesi terveydenhuoltoon. 
  • Olympiastadionilla vierailijamäärät on rajattu siten, että sinulla on mahdollisuus ottaa tilaa itsellesi ja antaa sitä toisille
  • Pyydämme kaikkia stadionille saapuvia noudattamaan koronaviruksen osalta voimassa olevia ohjeita ja viranomaismääräyksiä sekä huolehtimaan hyvästä käsi-, yskimis- ja niistämishygieniasta ja käyttämään stadionilla olevia käsidesi-pisteitä. 
  • Vierailut stadionilla tapahtuvat osallistujan omalla vastuulla. Jos opastettuja stadionkierroksia tai tornivierailuita joudutaan siirtämään, liput käyvät sellaisenaan uutena ajankohtana. Stadion-säätiö ei vastaa osallistujalle mahdollisesti aiheutuvista kuluista. 
  • Tapahtumajärjestäjät vastaavat tapahtumien osalta niiden toteuttamiseen liittyvistä käytännöistä. 

 

Ohjeita tilaisuuksien ja tapahtumien järjestäjille

Olympiastadionilla tilaisuuksia ja tapahtumia järjestävien organisaatioiden ja yritysten tulee noudattaa voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja Olympiastadionin COVID19 -käytäntöjä. Kukin tilaisuuden ja tapahtuman järjestäjä vastaa osaltaan yleisöturvallisuudesta.  Lisätietoa Aluehallintoviraston sivuilta.