Information om insamlingen

Staten och staden har finansierat renoveringen, byggnadens yttre. Ståtlig kommer byggnaden också att bli. För att vår stadion ska bevaras som publikens, evenemangens, helsingforsarnas och besökarnas pulserande hjärta, måste den också utrustas för att fungera. Utrustningen är således nödvändig för att stadion ska kunna leva och andas och bereda oss alla stor glädje. Utrustandet av stadion innebär således allt det som befinner sig innanför väggarna och gör stadions verksamhet möjlig – allt från märkskyltar och bildskärmar via grästrimningsmaskiner och besökarcenterutrustning till stavhoppsmadrasser och fotbollsmål.

Denna utrustning kostar sammanlagt 7 miljoner euro och det betalar varken staten eller staden. Det måste vi samla in från flera källor, också från privatpersoner och företag.

INSAMLINGSTILLSTÅND

Insamlingstillståndet beviljat till: Stadionstiftelsen
Insamlingstillståndet beviljat av: Polisstyrelsen
Tillståndsnummer: POL-2015-8457 / RA/2016/558
Tillståndsdatum: 27.10.2015
Tid för anordnande av insamlingen: 1.1.2016-31.12.2016 och 1.1.2017-1.5.2019
Område för anordnande av insamlingen: hela Finlands område med undantag för Åland

De insamlade medlens användningsändamål: Stadionstiftelsen svarar i sin helhet för utrustandet av den ombyggda och renoverade Olympiastadion. De insamlade medlen används för utrustning av stadion med tanke på en stor publik och stora evenemang.

Tid, inom vilken det är för avsikt att använda de insamlade medlen: Ombyggnaden och renoveringen av Olympiastadion slutförs under året 2019. Medlen som samlas in används för utrustning av stadion under åren 2018-2019.

Verkställare i praktiken: Stadionstiftelsen.

Insamlingskonto: Danske Bank FI50 8119 9710 0199 53

INSAMLINGSSYMBOL

Insamlingssymbolen Pro Stadion beviljas donatorn i elektroniskt format. Donatorns namn offentliggörs med donatorns tillstånd

  • på webbplatsen www.stadion.fi
  • i en bok på Olympiastadion
  • i elektroniskt format och/eller på ett vägg- eller golvelement på Olympiastadion efter att ombyggnaden slutförts.