Stadionista maailmanluokan elämyskeskukseksi

Paikka yhteisille elämyksille

19.04.2017

Käynnissä oleva Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen muuntaa historiallisen vuonna 1938 valmistuneen urheilu- ja tapahtuma-areenan paikaksi, jossa voi kokea tulevaisuuden stadionluokan elämyksiä. Uudistuva Olympiastadion toivottaa tervetulleeksi Suomen ja maailman urheilu- ja viihdetähdet ja erityisesti jokaisen vierailijan. Olympiastadion on paikka tuleville yhteisille elämyksille.

Tulevan toiminnan suunnittelu käynnissä 

Vuosien 2017-2019 aikana rakennetaan itse stadionin lisäksi myös uudistuneen Olympiastadionin palvelut niin tapahtumakävijöille kuin päivittäisille vierailijoille. Tulevaisuudessa stadionilla arvioidaan vierailevan vuosittain noin miljoona kävijää. Merkittävän tapahtumatoiminnan lisäksi päivittäisiä vierailijoita ovat kaupunkilaiset, turistit, liikuntatilojen käyttäjät, kokous- ja hyvinvointipalveluiden asiakkaat ja stadionilla toimivat vuokralaiset. Urheilumuseolla on tärkeä merkitys osana kokonaisuutta. 

"Ennen uudistamisen käynnistymistä ja ovien sulkeutumista meillä oli jo mahdollisuus testata valittuja palvelumuotoilun sisältöjä Olympiastadionin päätoimintojen eri osa-alueilla. Näin saimme arvokasta taustatietoa asiakkaiden tulevista toiveista", kertoo Olympiastadionin markkinointijohtaja Marju Paju. Uudistamisen edetessä on luvassa tietoa tulevista ja kaikille avoimista vaikuttamismahdollisuuksista uudistuvan stadionin palveluihin, jatkaa Paju. 

Olympiastadionin uudistaminen mahdollistaa vierailijapalveluiden viemisen kokonaan uudelle tasolle. Olympiastadion kokee muodonmuutoksen niin rakennuksena kuin elämyskohteena. Stadionin tulevaa toimintaa suunnitellaan yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä käynnissä on muun muassa yhteistyö Haaga-Helian kanssa, jossa kehitetään palvelujen kokemuksellisuutta stadionympäristössä. 

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeella on mittavat tuotantotaloudelliset vaikutukset ja tärkeä merkitys Helsingin kaupungin ja koko Suomen tapahtumatoiminnan mahdollistajana. Olympiastadionin perusparannus- ja uudistaminen varmistaa sen, että stadion voi tulevaisuudessa palvella parhaalla mahdollisella tavalla suurta yleisöä ja tapahtumajärjestäjiä.