Räjäytyksiä stadionin alle louhittavassa tunnelissa

Tiedote

11.05.2017

Olympiastadionilla on käynnissä räjäytykset stadionin alle louhittavassa tunnelissa. Räjäytyksiä tunnelilouhinnassa suoritetaan muutaman kerran päivässä. Työt kestävät neljä viikkoa.

Tunnelin louhinnasta tuleva ääni on voimakkaampi, kuin aiemmin stadionilla tehdyissä avolouhinnoissa. Tämä johtuu tunnelitilan kaikupohjasta. Tunneliräjäytyksessä kaikki räjäytyksessä tulleet savukaasut myös pakkautuvat (tiivistyvät) samaan pieneen tunnelitilaan ja purkautuvat sen jälkeen yhtenäisesti paksuna savupilvenä, joka näkyy stadionin ympäristössä. Räjäytysten voimakkuuksia seurataan stadionin seinään kiinnitettyjen tärinämittarin avulla. 

Jokaisesta räjäytyksestä varoitetaan normaalilla räjäytyksien varotusäänimerkeillä, katkonaisella piipaus äänimerkillä ennen räjäytystä ja sitten yhtenäisellä äänimerkillä räjäytyksen jälkeen ”vaara ohi”. Räjäytyksen ympärillä on suoja-alue, joka tyhjennetään räjäytyksen ajaksi ihmisistä ja suoja-aluetta vartioidaan erillisin toimin.

Teemme parhaamme, jotta töistä aiheutuva haitta on mahdollisimman vähäinen. 

Työmaata koskevissa asioissa voi olla yhteydessä: olympiastadion@skanska.fi

Olympiastadionin ja stadiontyömaan kuulumiset voi tilata myös suoraan sähköpostiin. Stadionuutisia-uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Uutiskirjeen voit tilata TÄSTÄ