Työmaan kesä 2018

Merkittäviä työvaiheita

23.05.2018

Näin kesän korvilla työmaallamme on menossa monenlaisia mielenkiintoisia työvaiheita. Rakenteiden vahvistustyöt ovat valmistuneet eteläkaarteessa, joten telineitä ja pressuja on alettu purkaa. Maanalaisten uudistilojen betonointityöt alkavat lähetä loppuaan. Urheilumuseon ja A-katsomon julkisivujen rappaustyöt ovat alkamassa ja sisävalmistustyöt ovat käynnissä. Katsomoiden katoksen asennustöiden aloitus lähestyy ja niitä onkin jo aloitettu itäkatsomon korotusosan töillä.

1. Rakenteiden vahvistaminen eli manttelointi on valmistunut eteläkaarteessa (1a), ja pressuja ja telineitä  on alettu purkaa. Niiden alta alkaa pikkuhiljaa paljastua tiilimuurattua julkisivua ja kunnostettuja ikkunoita. Julkisivujen maalaustyöt ovat alkamassa. Manttelointi jatkuu pohjoiskaarteessa (1b).

2. Uudet maanalaiset tilat: liikunta- ja tapahtumakeskus (2a), logistiikkakeskus (2b) ja Stadionmaljassa kentän alla oleva sisäjuoksurata / huoltotunneli. Betonointitöistä on tehty noin 75 % ja pääosin betonityöt ovat valmiita syksyllä. Tämän jälkeen tehdään vielä pienempiä betonitöitä. Sisävalmistustyöt alkavat syksyllä.

3. Urheilumuseossa (3a) ja A-katsomossa (3b) julkisivujen rappaustyöt ovat käynnistymässä. Sisävalmistustyöt ovat käynnissä.

4. Katsomokatosten asennus on alkanut itäkatsomossa (4a) korotusosan teräsristikoiden asennuksella. Katoksen massiivisin asennusvaihe aloitetaan kesällä eteläkaarteesta (4b). Ensimmäinen ristikko on valtava ns. avaruusristikko (kuva tietomallista alla), joka on noin 45 metriä pitkä ja painaa noin 85 000 kg. Koon hahmottamisen avuksi keskiverto henkilöauto on noin 4,5 m pitkä ja painaa 1 500 kg.  Ristikko on siten 10 henkilöauton mittainen ja painaa 55 auton verran.

Vaikka katoksen rakenteet ovatkin suuria myös kuljetusmielessä, työmaaliikenne ei tule häiritsemään lähiympäristöä juuri lainkaan. Kuljetusrekat tulevat työmaalle ilta- ja yöaikaan Mäntymäentien puolelta.