Hur man kommer till Olympiastadion

Olympiastadion ligger intill goda trafikförbindelser i Tölö i Helsingfors. Bussar och spårvagnar går i omedelbar närhet av stadion, stämningens kärna. Det är också möjligt att ta sig till fots till stadion från huvudjärnvägsstationen i Helsingfors eller från stationen i Böle. För cyklister finns cykelparkeringar intill stadion och likaså stadscykelstationer.

För dem som kommer med bil (utanför evenemangen) finns avgiftsbelagda parkeringsområden alldeles intill stadion, inom Olympiastadions område och på Helsingfors stads parkeringsområden. Storevenemangen som ordnas på stadion medför undantag i parkeringsmöjligheterna i området.

Ta en närmare titt på möjligheterna att komma till stadion med hjälp av kartapplikationen.

Olympiastadions adress: Paavo Nurmis väg 1, 00250 Helsingfors

 

Offentliga trafikmedel

Bussar och spårvagnar – de närmaste hållplatserna: Tölö Sporthall, Tölö bibliotek, Operan och Aurora sjukhus.

De närmaste tågstationerna: Böle station och Helsingfors huvudjärnvägsstation. Från tågstationerna kommer man vidare till stadion med spårvagn och buss, till fots tar färden cirka 20-28 minuter.

Reseplaneraren

 

Cykel

Det är lätt att cykla till stadion, eftersom gång- och cykelvägar leder till stadion från många olika håll. Du kan behändigt kontrollera den snabbaste rutten till stadion med hjälp av Helsingforsregionens reseplanerare. I området kring Olympiastadion finns flera cykelparkeringar och var de ligger kan du se på områdeskartan nedan.

OBS! Om du kommer till ett publikevenemang, kolla då på evenemangets webbplats var cykelparkeringarna ligger under evenemanget.

De närmaste stadscykelstationerna ligger vid Simstadion, vid Helsingfors ishall och i korsningen mellan Toivogatan och Idrottsgatan.

 

Bil

De närmaste parkeringsplatserna för personer som besöker Olympiastadion utanför evenemangen finner du på stadions Torngård (se områdeskartan nedan).

Helsingfors stads avgiftsbelagda parkeringsplatser finner du på Idrottsgatan, på Tallbackenplanen och framför Tölö sporthall och vid Helsingfors ishall. Det närmaste parkeringshuset är P-Töölö (Tölögatan 23). 

OBS! Storevenemangen på Olympiastadion medför undantag i parkeringsmöjligheterna. Vi rekommenderar att du kommer till storevenemang med offentliga trafikmedel.

Alla parkeringsplatserna är avgiftsbelagda.

Norra Stadiontorget är reserverad för de olika organisationer som verkar på arenan (kontrakt parkeringsplats).

Taxi

Möteskunder och personer som besöker stadion utanför evenemangen kan komma med taxi ända fram till besökarcentret (Paavo Nurmis väg 1). Den närmaste taxistationen är Toivogatan 2, i ändan av Sporthallen. Stadions samarbetspartner är Taksi Helsinki

 

Tillgänglighet

I ombyggnads- och moderniseringsprojektet har fästs särskild uppmärksamhet vid tillgängligheten. Parkeringsplatserna har märkts ut på områdeskartan.

Under evenemang på stadion finns tillgång till nya hinderfria läktare i flera olika läktarsektioner. Mer information om tillgängligheten finner du här.

Toimitilakartta Olympiastadion FI-SV