Suunnittelijat kertovat

White arkitekter AB

02.03.2016

White arkkitehdit ovat hyvin ylpeitä siitä, että olemme saaneet olla mukana Olympiastadionin uudistamishankeessa. Kokemuksemme Tukholman Tele2 Arenan suunnitteluprosessista antoi meille merkittävää tietoa ja näkökulmia, jotka toimme suunnittelutiimiin. Avaimet onnistuneeseen vuonna 2013 käynnistyneeseen suunnitteluprojektiin ovat olleet sitoutunut tiimi ja kunnianhimoinen asiakas eli Stadion-säätiö hankkeen toteuttajana. 

Stadionsuunnittelussa yleisesti juuri nyt pyritään parantamaan katsojakokemusta kaikilla tasoilla. Tärkeimpinä näkökulmina ovat katsojien mukavuuden nostaminen ja tilojen lisääminen, joissa ihmiset voivat tavata, juoda, syödä ja nauttia ennen tapahtumaa, tapahtuman aikana ja sen jälkeen.

Helsingin Olympiastadionin suunnittelussa suuntasimmekin katseemme juuri tapahtumiin. Tavoitteenamme on ollut rakentaa tapahtumista erinomainen katsojakokemus kunnioittaen olemassa olevan rakennuksen luonnetta ja merkitystä. Keskeisiä asioita ovat olleet katteen lisääminen katsomopaikoille, kenttäalueen uudistaminen ja kaikkien yleisöpalvelualueiden päivitys. 

Helsingin Olympiastadion on ainutlaatuinen paikka, joka on valmis uuteen lukuun sen kunniakkaassa historiassa. 

White on yksi Skandinavian johtavista arkkitehtitoimistoista ja kymmenen suurimman toimiston joukossa Euroopassa. Tukholman uusin stadion, Tele2 Arena, on White arkkitehtien suunnittelema. Tele2 Arena on monikäyttöinen stadion jalkapallo-otteluihin, konsertteihin ja monenlaisiin muihin ​​tapahtumiin. Arenan suunnittelun tavoitteena on ollut rakentaa kutsuva tapahtumapaikka ikimuistoisille kokemuksille. Arenan kapasiteetti on 30.000 katsojaa urheilutapahtumissa ja 45.000 konserteissa. Arena täyttää FIFA ja UEFA kansainvälisiä pelejä ja turnauksia koskevat vaatimukset. 

Lue juttusarjan aikaisempi artikkeli Työyhteenliittymä K2S ja NRT

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut arkkitehtitoimistot K2S ja NRT asiantuntijoinaan Wessel de Jonge architecten ja White arkitekter. Kansainvälisellä työyhteenliittymällä on laaja ja monipuolinen kokemus erityyppisten ja erikokoisten merkittävien hankkeiden suunnittelusta ja projekteista. Suunnittelun toteuttaneiden toimistojen referenssit kattavat laajasti korkeatasoisen perusparantamisen sekä liikuntapaikka- ja stadionsuunnittelun niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Pääsuunnittelija SAFA Kari Raimoranta Arkkitehdit NRT Oy

Projektin arkkitehtisuunnittelusta vastaavan projektipäällikkö SAFA Kimmo Lintula Arkkitehtitoimisto K2S Oy

Projektiarkkitehti SAFA Tom Lindholm Arkkitehdit NRT Oy

Kansainvälinen asiantuntija Wessel de Jonge Wessel de Jonge architekten BNA BV

Kansainvälinen asiantuntija Frederik Källström White Arkitekter AB