Olympiastadion 80 vuotta - edessä uusi aika

Syntymäpäiviämme vietämme kesäkuussa - tervetuloa mukaan!

07.05.2018

Yrjö Lindegrenin ja Toivo Jäntin suunnittelema stadion avattiin kesäkuussa 1938. Maailman kauneimmaksi sanottu Olympiastadion täyttää siis 80 vuotta.

Niille, jotka eivät ehkä muista, kerrottakoon, että alun perin Suomelle myönnettiin vuoden 1940 kesäolympialaiset, mutta sodan takia Helsinki sai kisat järjestettäväkseen vasta 1952. Kisojen aikana kaunotar oli siis jo teini-iässä.

Sen jälkeen uljas stadionimme on nähnyt monenmoista: Springsteeniä, Väätäistä, Litmasta, Cheekiä, Lillakia, Forssellia, Madonnaa, Michael Jacksonia, Jaggeria, Billy Grahamia, Robinia, Mestareita, Evilää, Bonoa ja monen montaa muuta tähteä.  

Nyt Stadion on kaikkien aikojen uudistuksessa, joten olemme syntymäpäivänä matkoilla. 

Tervetuloa syntymäpäiville

Syntymäpäiviämme vietämme Sanomatalon Mediatorilla keskiviikkona 6.6. klo 8.30 - 10, ja sinne ovat kaikki tervetulleita. 

Paikalla Sanomatalossa on stadionin tähtiä, jotka tulevat kertomaan ennenkuulumattomia sattumuksia ja tarinoita Olympiastadionilta.

Aamun aikana stadionin uudistamisesta kuullaan Stadion-säätiön, arkkitehtien ja Skanskan edustajilta. Voit myös astua sisään stadionille, kun yleisön käytettävissä on virtual reality -lasit, joilla voi “katsella” ja “kävellä” uudella Olympiastadionilla. 

Ja vielä - tarjoamme kahvit 500 vieraalle. 

Näin vuosipäivänämmekin muistutamme, että keräys uuden Olympiastadionin varustamiseksi jatkuu. Lahjoittamalla voit ikuistaa nimen Stadionin seinälle. Lisätietoja stadion.fi/lahjoita

 

Helsinki-päivänä 12.6. viemme joukon suomalaisia ainutlaatuiselle työmaakierrokselle Olympiastadionille. Ota osaa arvontaan tästä.