OLYMPIASTADION AVAUTUU ELOKUUSSA 2020

Julkaistu 29.2.2020

Ensi syksynä ilmassa on suuren juhlan tuntua, kun Helsingin Olympiastadion avaa jälleen porttinsa. Stadionin salaisuudet paljastetaan ensimmäisenä suurelle yleisölle – onhan kyseessä uudistusten jälkeenkin suomalaisten stadion. 

 

Avajaisviikot elo- ja syyskuussa 2020

Olympiastadion uutta aikaa juhlistetaan kokonaisuudessaan Avajaisviikoilla elo- ja syyskuussa 2020. Avajaisviikkojen aikana järjestetään useita maksuttomia vierailijapäiviä, jolloin voi koeistua stadionin uudet penkit ja aistia uuden aikakauden tunnelmaa. Syyskuussa viikolla 38 avaamme ovet myös kenttäalueelle ja kutsumme vierailijat liikkumaan. 

Avajaisviikoilla pääsee tutustumaan myös täysin uudistettuun Urheilumuseoon, jossa panostetaan elämyksellisyyteen ja vaihtuviin näyttelyihin. Ensimmäisessä vaihtuvassa näyttelyssä avataan stadionin vaiheita 1920-luvun haaveista olympiavuoteen 1952 ja monien hienojen hetkien kautta 2020 uudistukseen. Urheilumuseon sisäänpääsy on ilmainen alle 18-vuotiaille. Stadionin torniin pääsee tuttuun tapaan pientä pääsymaksua vastaan. 

Avajaisviikoilla käynnistyvät myös Olympiastadionin suurtapahtumat.

 

Stadionation Avajaisshow 7.8.2020

Olympiastadion avataan uudistuneena näyttävässä avajaisjuhlassa perjantaina 7.8.2020. Stadionation ei ole perinteinen konsertti tai musiikkitapahtuma, vaan se on kaksituntinen, saumaton ja koreografioitu viihdejuhla, joka yhdistää viihteen urheiluun ja Stadionin historiaan ennennäkemättömällä tavalla. 

Jokaiselta tapahtumasssa esiintyvältä artistilta ja esiintyjältä on lupa odottaa jotain, mitä on mahdollista nähdä vain tässä ainutkertaisessa avajaisshow'ssa. Lavalla tullaan avajaisspektaakkelin aikana näkemään noin 20 tähtiartistia ja satoja muita esiintyjiä. 

Nelonen Median kanssa suurproduktiota on tuottamassa ansioitunut viihteentekijä Elias Koskimies, jonka johdolla työskentelee nimekäs sisältötiimi mm. koreografi-lavaohjaaja Reija Wäre, visuaalinen pääsuunnittelija Ari Levelä ja valosuunnittelija Pekka Martti sekä pukusuunnittelija Teemu Muurimäki.

Tämä on mahdollista kokea vain kerran elämässä - lipunmyynti osoitteessa lippu.fi/stadionation.

 

Sunrise Avenue - Sunrise Avenue & Friends 14.8.2020

Ennätyksellisen kysynnän vuoksi Sunrise Avenue järjestää Suomeen toisen konsertin varsinaisen päätöskonsertin aattona. Perjantaina 14.8.2020 Olympiastadionilla järjestettävä Sunrise Avenue & Friends -lisäkonsertti kerää yhtyeelle tärkeitä henkilöitä ja artisteja mukaan lavalle hyvästelemään yhtä Suomen kansainvälisesti menestyneintä bändiä

Liput myynnissä Lippupisteellä: https://www.lippu.fi/artist/sunrise-avenue/

 

Sunrise Avenue: Thank You For Everything - The Final Tour 15.8.2020

Sunrise Avenue päättää pitkän uransa lauantaina 15.8.2020 Olympiastadionilla. Loppuunmyydyn jäähyväiskonsertin lipunmyynti käynnistyi maanantaina 9. joulukuuta klo 10 osoitteessa https://www.lippu.fi/artist/sunrise-avenue/

Erityisesti kansainvälistä menestystä niittäneen bändin tarttuvat stadionrockhitit on luotu koettavaksi isoilla areenoilla.

 

Antti Tuisku - Bailantai 21.-22.8.2020

Suomen kirkkain poptähti Antti Tuisku tekee omat Bailantai-konsertit Helsingin uudistetulla Olympiastadionilla perjantaina 21. ja lauantaina 22. elokuuta 2020. Liput Bailantai-konsertteihin myynnissä osoitteessa www.lippu.fi/bailantai 

Kunnianhimoisena visionäärinä tunnetun Antti Tuiskun Bailantaista tulee näyttävä spektaakkeli ja maailmanluokan show.  

 

Helsinki Design Week

Helsinki Design Week kokoaa yhteen monialaiset suunnittelujoukkueet ja tuo näytille parasta muotoilua Olympiastadionille, niin Suomesta kuin maailmaltakin. Muotoilun juhlaviikon aikana stadikalla vietetään avajaisviikkoja. Helsinki Design Week -tapahtumia on stadionilla 10.-13.9.2020.

 

****************

Lisätietoa avajaisviikoista ja tulevista urheilun, viihteen ja kulttuurin tapahtumista julkaisemme kevään 2020 aikana. 

Kohtaamisia, elämyksiä, fiilistä ja suuria tunteita. Kaikkea tätä luvassa stadionin uudella aikakaudella. 

Nähdään Olympiastadionilla!