Stadion-säätiö

Uudistunut stadion

Stadion avattiin vuonna 2020 toisen kerran sen historiassa.

Uusi uljas Olympiastadion avautui elokuussa 2020. Uudistuneessa Olympiastadionissa saamme nyt kaksi stadionia yhden sijaan. Tilaa tuli maan alle ja viereen lähes toisen stadionillisen verran.

Olympiastadion on Suomen suurin tapahtumien areena. Ja halutuin ja puhutuin liikunnan, urheilun, viihteen ja turismin kohtauspaikka. 

Olympiastadionilla on – kuten tiedämme – ainutlaatuinen historia. Yhtä huimalta näyttää tulevaisuus jo nyt. 

Me elämme kohtaamisista. Emme pelkästään me ihmiset, mutta myös rakas uuden ajan Olympiastadionimme.

Olympiastadionilla on vaan jotakin, mitä muualla ei ole. Tänne tullaan historian, nykyisyyden ja tulevaisuuden takia – #fiiliksentakia.

 

Olympiastadion on

Fiilistä. Olympiastadion on tehty ja uudistettu yhteisiä elämyksiä varten. Sukupolvien ajan stadionilla on eletty suurella sydämellä – yhdessä on jaettu niin pulppuavaa riemua kuin karvaita tappion kyyneleitä. Kun yleisö huokaa tai hurraa yhdessä, kukaan ei ole yksin. 

Kohtaamisia. Eri urheilulajien kilpakumppanit ovat kohdanneet stadionilla vuosikymmeniä. Helsingin kesäolympialaiset vuonna 1952 oli koko kansakunnan yhteinen unelma. Olympiastadionin seinissä on kaikunut myös lukuisten huippuartistien musiikki ja yhdessä yleisön kanssa lauletut laulut. Uudistamisen jälkeen stadion on avoin kohtauspaikka niin paikallisille kuin matkailijoille myös tapahtumien ulkopuolella. Kuka tahansa voi tulla stadionille liikkumaan, työskentelemään, syömään, tai kahvittelemaan ystävien kanssa. 

Yhteisiä muistoja. Olympiastadionilla on rakennettu yhteisiä muistoja stadionin avaamisesta, vuodesta 1938, asti. Tänä vuonna avattava laajennettu stadion on uudistettu arkkitehtuuria kunnioittaen sekä kestäviä valintoja ja aitoa, lämmintä fiilistä vaalien. Suomalaisen funktionalismin tähti tarjoaa elämykselliset puitteet muistojen rakentamiseen yhdessä myös tulevaisuudessa. 

Arkkitehtoonisia elämyksiä. Olympiastadionin 72 metriä korkeasta tornista aukeavat ainutlaatuiset näkymät Helsinkiin. Maailman kauneimmaksi kuvattu Olympiastadion syntyi 30-luvulla arkkitehtikilpailun tuloksena ja edustaa edelleen suomalaisen funktionalismin kirkkainta kärkeä. Funkkis, käsityö, taidokkaat yksityiskohdat ja laadukkaat, ympäristön kannalta kestävät materiaalit ovat olleet uudistamisen suunnittelun kulmakiviä. Sama huolellinen laatuun panostaminen on ollut myös tänä vuonna valmistuvan Olympiastadionin perusparannuksen ja uudistamisen kantavana ajatuksena. Stadionin moderni toiminnallisuus mahdollistaa yhteisiä elämyksiä niin suomalaisille kuin kansainvälisille vieraille.

Stadionin uusi aika - animaatiovideo.