Usein kysytyt kysymykset

Kuinka saavun Olympiastadionille?

Stadion sijaitsee Helsingin Töölössä, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Julkisen liikenteen reitit löydät reittioppaasta. Lisätietoa saapumisesta tästä.

Onko stadionilla käynti ilmaista?

Stadionin Vierailijakeskus ja sen yhteydessä oleva Isku Lounge on vapaasti vierailijoiden käytettävissä. Opastetut Stadionkierrokset ja Tornivierailut ovat maksullisia. Tapahtumajärjestäjät vastaavat tapahtumien hinnoittelusta ja lipunmyynnistä.

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Löytötavaroita voit tiedustella stadionin Vierailijakeskuksesta. Jos olet kadottanut omaisuuttasi tapahtuman yhteydessä, olethan yhteydessä suoraan tapahtuman järjestäjään. Tapahtumajärjestäjät tiedottavat tapahtumakohtaisesti löytötavaroista ja tieto löytyy myös stadionin sivustolta tapahtumien uutisista. 

Miten esteettömyys on huomioitu?

Perusparannus- ja uudistamishankkeessa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Vierailijakeskuksesta kulku stadionin eri tiloihin tapahtuu esteettömiä väyliä ja uusia hissiyhteyksiä käyttäen. Valitettavasti tornin 30-luvun rakenteita ei ollut uudistamisen yhteydessä mahdollista muuttaa siten, että tornin huipulle olisi voitu toteuttaa esteetön reitti. 

Lisätietoja esteettömistä pysäköintipaikoista löytyy tästä.

Tapahtumissa stadionilla on käytössä uudet esteettömät katsomot useammassa eri katsomolohkossa. 

Saako Olympiastadionille tuoda koiria?

Avustajakoirat ovat tervetulleita stadionille. 

Miten varaan kokous- tai liikuntatilan?

Stadionin kokous- ja liikuntatiloja voit varata Stadionin www-sivustolta. Tarkempiin tilakuvauksiin ja varauksiin voit tutustua Kokoukset ja Liikunta -välilehdiltä.

Sähköpostitse voit olla yhteydessä [email protected]

Mistä voin tilata tarjoilut stadionilla järjestettävään tilaisuuteen?

Stadionin kokoustarjoiluista vastaa Compass Group. Tarjoilutilauksen voit tehdä suoraan tilavarauksen yhteydessä varausjärjestelmästämme tai voit olla yhteydessä: [email protected] 

Mitä varusteita kuuluu varaamaani kokous- tai liikuntatilaan?

Tilakohtaiset tiedot löydät kokous- ja liikuntatilojen tilaesittelyistä  "Tutustu tilaan" -painikkeen alta. 

Miten varaan opastetun vierailun stadionilla?

Opastetut Stadionkierrokset voit varata tästä ja Tornivierailut voit varata tästä. Tornivierailulle on mahdollista saapua myös ilman ennakkolippua. Tällöin maksu tapahtuu stadionin Vierailijakeskuksessa. Tarkistathan aukioloajat ja poikkeukset sivustoltamme tästä.

Jos haluan järjestää tapahtuman stadionilla, miten minun tulee toimia?

Stadion on ainutlaatuinen paikka niin pienille kuin suurille tapahtumille. Jos kyseessä on sisätiloissa tapahtuva tapahtuma, sinua palvellaan osoitteessa [email protected].

Jos kyseessä on tapahtuma, jossa käyttöön on suunnitteilla kenttä- ja katsomoalue, voit olla yhteydessä seuraaviin yhteyshenkilöihin: Ari Kuokkanen ja Marju Paju. Yhteystiedot löydät tästä.

 

UKK – TAPAHTUMAT

Kuinka saavun stadionille?

Stadion sijaitsee Töölössä, hyvien kuljetusyhteyksien päässä, osoitteessa Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki.

Tapahtumiin suositellaan saapumaan julkisilla kulkuvälineillä. Keskustasta pääset niin bussilla, kuin raitiovaunulla nopeasti paikalle. Parhaiten pystyt katsomaan kätevimmän reitin Helsingin reittioppaasta. Lisätietoa saapumisesta löydät täältä.

Missä voin majoittua?

Kävelymatkan päässä stadionilta löydät Scandicin hotellit: Scandic Park HelsinkiCrowne Plaza Helsinki-Hesperia ja Scandic Pasila.

Mistä voin ostaa liput Olympiastadionin tapahtumiin?

Liput Olympiastadionin kaikkiin tapahtumiin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Lipunmyynnin toteutuksesta vastaa tapahtumajärjestäjä.

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä: https://www.lippu.fi/campaign/yhteystiedot/

Koska tapahtuman ovet aukeavat?

Ovet yleisölle aukeavat suurtapahtumiin yleensä 1-2 tuntia ennen tapahtuman alkua. Tarkistathan kuitenkin aina tapahtumajärjestäjältä tarkan ajankohdan.

Missä paikkani tapahtumassa sijaitsee?

Istumapaikkasi sijainnin tapahtumassa voit katsoa katsomokartasta.

Mitä voin tuoda stadionille?

Stadionilla järjestettäviin tapahtumiin on kiellettyä tuoda:

 • Lasipulloja, purkkeja, tölkkejä
 • Sateenvarjoja
 • Selfiekeppejä
 • Retkituoleja
 • Juomia
 • Lemmikkejä
 • Minkäänlaisia aseita, räjähteitä, ilotulitteita, laserpointereita, spraymaaleja jne. tai muita asioita, joilla voi vahingoittaa omaa tai muiden turvallisuutta.
 • Huomiovärisiä eli oransseja tai keltaisia järjestyksenvalvojan liiviä muistuttavia vaatteita tai asusteita
 • Dronelennokkeja
 • Omia radiopuhelimia
 • Polkupyöriä, skeittilautoja, potkulautoja, sähköpotkulautoja tai sähkömopoja

Varaudu laukku- ja henkilötarkastuksiin ennen alueelle saapumistasi. Tapahtuma-alueelle saapuessa jokaiselle asiakkaalle tehdään turvatarkastus tapahtumajärjestäjän toimesta.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden poistaa alueelta henkilö, joka toimillaan vaarantaa muun yleisön turvallisuutta tai konserttijärjestäjän omaisuutta.

Näiden lisäksi tapahtumajärjestäjä voi määrätä tapahtumakohtaisia rajoituksia. Tarkista asia tapahtumajärjestäjän verkkosivuilta tai sosiaalisesta mediasta.

Missä voin säilyttää tavaroitani tapahtuman aikana?

Tapahtumanjärjestäjä vastaa tavaroiden säilytyksestä tapahtumissa. Katsothan aina tapahtuman verkkosivuilta, miten tavaroiden säilytys tapahtumassa on organisoitu.

Mistä voin tiedustella löytötavaroita?

Jos tavara on hukkunut tapahtuman yhteydessä, olethan yhteydessä suoraan tapahtuman järjestäjään.

Onko tapahtumissa ikärajaa?

Kukin tapahtumajärjestäjä määrittelee ikärajan tapahtumaansa. Jos ikärajaa ei erikseen mainita, on tapahtuma sopiva kaikenikäisille. Aikuisen on kuitenkin aina hyvä tehdä viime kädessä päätös siitä, onko sopivaa ottaa lapsi mukaan tapahtumaan (ottaen huomioon esimerkiksi melun tason ja tapahtuman ajankohdan).

Osalla tapahtumista on ikäraja. Näistä tapahtumajärjestäjä ilmoittaa erikseen.

Voinko kuvata tapahtumissa?

Tapahtumajärjestäjä määrittelee tapahtuman osalta kuvaamiseen liittyvät mahdollisuudet ja rajoitukset Olympiastadionilla. Kameroiden ja videokameroiden tuonti tapahtumaan on kielletty ilman kuvauslupaa. Kuvauslupa myönnetään vain akkreditoituneille ja hyväksytyille median edustajille. Tapahtumajärjestäjä myöntää kuvausluvat, vastaa mediayhteistyöstä sekä median akkreditoinnista.

Miten voin maksaa Olympiastadionin tapahtumissa?

Stadionilla voi maksaa yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla sekä käteisellä.

Onko Olympiastadionilla ensiapua saatavilla?

Tapahtumissa päivystää ensiapuryhmä/ryhmiä tapahtumien ajan. Tapahtumajärjestäjä organisoi ensiavun tapahtumissa.

Voinko ostaa ruokaa ja juomaa tapahtuman aikana?

Stadionin myyntikioskeja on entisen kahdeksan sijaan 25 kappaletta, ja niistä jokaisessa on useampi myyntipiste erillisine kassoineen. Ruokafilosofiamme on Street Food with Nordic Flavors – herkullista kioskiruokaa pohjoismaisella säväyksellä. Stadionin yleisöpalveluista vastaa Compass Group.

Voinko ottaa lastenrattaat tai -vaunut mukaan tapahtumaan?

Tapahtumissa noudatetaan tapahtumajärjestäjän ohjeistusta lastenvaunuihin ja -rattaisiin liittyen. Asiasta tiedotetaan tapahtumakohtaisesti tapahtumajärjestäjän verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa.

Onko stadionilla lastenhoitohuonetta?

Jokaisessa Olympiastadionin ulkona sijaitsevissa yleisessä esteettömässä vessassa sijaitsee lastenhoitopiste.