Stadion-säätiö

 

Vuodesta 1927

Stadion-säätiö perustettiin joulukuussa 1927. Säätiön perustivat keskeiset urheilujärjestöt, Helsingin kaupunki ja hieman myöhemmin tuli mukaan Suomen valtio opetusministeriön kautta. Säätiön perustamisajatuksen keskeisin tavoite oli saada rakennetuksi Helsinkiin sellainen stadion, että Helsinki voi anoa kesäolympiakisoja järjestettäväkseen. Ajatus omista olympiakisoista oli jo lähtenyt Tukholman vuoden 1912 kisoista ja kisamenestyksestä.

Stadion-säätiön keskeinen persoona oli säätiön hallituksen ensimmäinen puheenjohtaja Erik von Frenckell, Suomen historian merkittävin urheilujohtaja, joka toimi Stadion-säätiön hallituksen puheenjohtajana vuodet 1927-1977. Hänen jälkeensä säätiön hallitusta johti Victor Procopé (1978-1988). Ulla Gyllenberg toimi puheenjohtajana 1989-1992, Erkki Aurejärvi vuosina 1993-2009 ja Otto Lehtipuu 2009-2017. Syksystä 2017 lähtien syyskuuhun 2019 asti säätiön puheenjohtajana toimi Eero Heinäluoma. 1.9.2019 alkaen hallituksen puheenjohtaja on toiminut Nasima Razmyar.

Stadion-säätiön hallinnon päätehtävä on Olympiastadionin rakennuksen ja toiminnan kaikinpuolinen kehittäminen. Säätiön hallinnossa ovat edelleen edustettuina Helsingin kaupunki, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä keskeiset urheilujärjestöt.

Stadion-säätiö sr päätösvaltaa käyttää hallitus. Säätiön hallitus huolehtii säätiön hallinnosta ja siitä, että säätiön toiminta järjestetään asianmukaisesti tarkoituksen toteuttamiseksi. Säätiön toimintaa ja johtoa tukemaan on asetettu neuvottelukunta.

 

HALLITUS

Razmyar Nasima, hallituksen puheenjohtaja

Auvinen Tero

Arponen Tapio

Erikäinen Timo, hallituksen varapuheenjohtaja 

Juvonen Risto

Loikkanen Tarja

Muhonen Sallamaari

Nyholm Henrik 

Saxholm Tuula 

Stadion-säätiön henkilökunta

Vuosikertomukset