Saapuminen Olympiastadionille

Olympiastadion sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Töölössä. Bussit ja raitiovaunut kulkevat stadionin välittömään läheisyyteen, fiiliksen ytimeen. Sekä Helsingin päärautatieasemalta että Pasilan asemalta on myös mahdollista saapua stadionille kävellen. Pyöräilijöille löytyy stadionin läheisyydestä pyöräparkkeja ja kaupunkipyöräasemia.

Autolla saapuville (tapahtumien ulkopuolella) maksullisia pysäköintialueita on stadionin välittömässä läheisyydessä sekä Olympiastadionin alueella että Helsingin kaupungin pysäköintialueilla. Stadionilla järjestettävät suurtapahtumat aiheuttavat poikkeuksia alueen pysäköintimahdollisuuksiin.

Pyydämme huomioimaan Mannerheimintien laajan peruskorjauksen joka kestää vuoteen 2025 asti. Lisää tietoa katutöiden etenemisestä löydät TÄÄLTÄ (uusimmat tiedotteet ovat sivun alaosiossa).

Tutustu tarkemmin saapumisvaihtoehtoihin karttasovelluksessa.

Olympiastadionin osoite: Paavo Nurmen tie 1, 00250 Helsinki

Julkiset liikennevälineet

Bussi- ja raitiovaunureitit sekä aikataulut löydät HSL:n reittioppaasta: Reittiopas

Lähimmät juna-asemat: Pasilan Asema ja Helsingin päärautatieasema. Juna-asemilta on jatkoyhteys stadionille raitiovaunulla ja bussilla. kävellen matkan kesto on noin 20-28 minuuttia.
 

Pyörä

Pyöräileminen Olympiastadionille on sujuvaa, sillä stadionille pääsee kevyenliikenteen väyliä tai pyöräteitä useasta eri suunnasta. Voit kätevästi tarkistaa nopeimman reittisi stadionille Helsingin seudun reittioppasta. Olympiastadionin alueella on useita pyöräparkkeja, joiden sijainnit näet alla olevasta aluekartasta.

HUOM! Mikäli saavut yleisötapahtumaan, tarkistathan tapahtuman sivuilta, missä pyöräparkit sijaitsevat tapahtuman aikana.

Lähimmät kaupunkipyöräasemat sijaitsevat Uimastadionilla, Helsingin jäähallilla sekä Toivonkadun ja Urheilukadun risteyksessä.
 

Auto

Olympiastadionilla tapahtumien ulkopuolella vieraileville lähin parkkipaikka löytyvät stadionin Tornipihalta (katso aluekartta alla). Pysäköintialue on maksullinen.  

Helsingin kaupungin maksullisia parkkipaikkoja on Urheilukadulla, Mäntymäen kentällä ja Töölön kisahallin edustalla sekä Helsingin jäähallilla. Lähin parkkihalli on P-Töölö (Töölönkatu 23). 

Pohjoisen Stadiontorin P-alue on varattu vain stadionilla toimivien organisaatioiden sopimuspysäköintiin.

HUOM! Olympiastadionin suurtapahtumat aiheuttavat poikkeuksia pysäköintimahdollisuuksiin. Suosittelemme suurtapahtumiin saapumista julkisilla liikennevälineillä.
 

Taksi

Kokousasiakkaille ja vierailijoille tapahtumien ulkopuolella taksiliikenne on mahdollista vierailijakeskuksen ovelle (Paavo Nurmen tie 1). Lähin taksiasema Toivonkatu 2, Kisahallin pääty. Stadionin yhteistyökumppanina toimii Taksi Helsinki
 

Esteettömyys

Perusparannus- ja uudistamishankkeessa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Aluekarttaan on merkitty pysäköintipaikat.

Tapahtumissa stadionilla on käytössä uudet esteettömät katsomot useammassa eri katsomolohkossa. Lisätietoa esteettömyydestä tästä.
 

Tupakointi

Olympiastadion on savuton paikka ja näin ollen tupakointi stadionilla on kielletty sekä sisätiloissa että katsomoissa ja katsomoiden taustatiloissa.

Toimitilakartta Olympiastadion FI-ENG

Tutustu Olympiastadioniin - tervetuloa virtuaaliselle vierailulle stadionille