Torni

Kierrokset ja elämykset

Yhdistä kokoukseen / juhlatilaisuuteen stadionin tähtihetkistä kertova opastettu stadionkierros ja vierailu tornissa, niin päivästä tulee osallistujille ikimuistoinen. Opastetuilla kierroksilla oppaina toimii Helsinki oppaat. 

OPASTETTU STADIONKIERROS (60 min. ja 30 min.)

Opastetuilla stadionkierroksilla sukelletaan uudistettuun stadioniin tutustumisen lomassa historiaan ja eletään uusiksi myös Helsingin vuoden 1952 olympialaisten ikimuistoisia hetkiä. Kierros pitää sisällään 60 minuutin opastuksen Olympiastadionin ja Urheilun- ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon (ent. Urheilumuseo) tiloissa. Hintaan sisältyy myös Tahdon ja tornivierailun pääsymaksu. Vierailuun kannattaa varata aikaa yhteensä vähintään 1,5 tuntia. Voit kysyä myös lyhyempää (30 min.) opastettua kierrosta. Kierrokset tulee varata 14 vuorokautta etukäteen.

LOTTIA JA ILMATÄHYSTÄJIÄ TORNISSA - STADION 1940-LUVULLA -KIERROS

Tälle opastetulle kierrokselle avaamme Olympiastadionin tornin 8. kerrokseen lottien ja ilmatähystäjien 1940-luvulla käyttämän huoneen osaksi vierailua. Kierroksen hintaan sisältyy opastuksen lisäksi myös vierailu stadionin tornin huipulla sekä tutustuminen Vierailijakeskuksessa olevaan valokuvanäyttelyyn. 
Kierroksen kesto on n. 45 minuuttia. Kierrokset tulee varata 14 vuorokautta etukäteen.

KATOLTA MAAN ALLE -KIERROS

Tällä opastetulla stadionkierroksella tehdään erikoiskäynti Olympiastadionin A-katsomon katolle. Kattovierailun jälkeen kierroksella sukelletaan maanalaiseen stadionmaailmaan ja tähtien käytävään. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla Olympiastadionin tornissa (tornivierailu sisältyy hintaan). Vierailuun kannattaa varata aikaa yhteensä noin 1,5 tuntia.  

Huomioitavaksi! Katolta maan alle -kierros sisältää paljon jyrkkiä portaita ja kierroksella liikutaan korkeassa paikassa. 
Katolta maan alle -kierroksia järjestetään huhti-lokakuun välisenä aikana. 

TAIDETTA STADIONILLA -KIERROS

Helsingin taidemuseon HAMin taidekokoelman teoksia on esillä uudistetun stadionin eri tiloissa. Opastetulla Taidetta stadionilla -kierroksella osallistujat pääsevät nauttimaan taiteesta stadionin eri tiloissa. Esillä olevat teokset on valittu kunnioittaen stadionin arkkitehtuuria ja tuomaan iloa suomalaisten nimeämiin Olympiastadionin tiloihin. Taideteosten aiheet vievät ajatukset, ainakin mielikuvien tasolla, mm. Bubi-huuhkajan vierailuun ja stadionin arkkitehtien Lindegrenin ja Jäntin yhteistyöhön. Kierrokseen kuuluu myös tornivierailu. Kierroksen kesto on n. 60 min.

SEIKKAILU OLYMPIASTADIONILLA, LASTEN OPASTETTU KIERROS

Kierros tarjoaa lapsille mahdollisuuden sukeltaa stadionin tarinoihin ja tiloihin. Seikkailuun ja hintaan sisältyy myös tornivierailu.

Kierrosta suositellaan 5-12 -vuotiaille. Lapsella tulee olla aina aikuinen mukana, mutta sama aikuinen voi huolehtia 1-3 lapsesta. Reittiä ei voi kulkea vaunujen/rattaiden kanssa. Kierroksen kesto on noin 45 min.

Seikkailu Olympiastadionilla on mahdollista varata myös tilauskierroksena. Olethan yhteydessä vähintään 14 päivää ennen suunniteltua kierrosta: [email protected]  

Lisätietoa tilauskierroksista

TORNIVIERAILU

Olympiastadionin torni on omaleimainen tunnus koko maailman stadioneiden joukossa ja yksi tunnetuimmista rakennelmista ja vierailukohteista Helsingissä ja Suomessa. 72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Yhdistää kokoukseen tornivierailu.

Lisätietoa tornivierailuista