HELSINKI DESIGN WEEK FESTIVAALIOHJELMA 2020 ON JULKAISTU

Julkaistu 6.8.2020

Helsinki Design Week 2020 järjestetään 3.–13. syyskuuta. Päätapahtumapaikkana on juuri remontista valmistunut Olympiastadion, jonka näyttely on auki yleisölle 11.–13.9.

Stadikalla järjestetään päänäyttelyPechaKucha Night sekä Lasten Designviikonloppu. Päänäyttelyssään Helsinki Design Week esittelee ajankohtaista ja kiinnostavaa muotia, muotoilua ja arkkitehtuuria – designin yleisurheilua. Päänäyttelyn sisältö rakentuu yksittäisistä tuotteista ja installaatiosta aina laajoihin nuorten muotoilijoiden katselmuksiin. Mukana ovat muun muassa puuseppä Antrei Hartikaisen Seitikki-teos, Caracara-studion sienirihmastosta ja betonista valmistettu installaatio sekä Jasper Morrisonin kuratoima penkkinäyttely.

Päätapahtumapaikka tarjoaa myös unohtumattomat puitteet Euroopan suurimmalle PechaKucha Nightille lauantai-iltana 12. syyskuuta. Stadionin viheriöllä sijaitsevalle lavalle nousevat muun muassa apulaispormestari Anni Sinnemäki, Aalto-elokuvan ohjaaja Virpi Suutari, Hakolan toimitusjohtaja Anna-Leena Hakola sekä arkkitehti Teemu Kurkela.

“Unohtumattoman arkkitehtoonisen elämyksen lisäksi Olympiastadion tarjoaa poikkeuksellisen tilavat puitteet meille. PechaKucha-iltana ulkokatsomoon otetaan 1000 ihmistä, ja silti voidaan säilyttää riittävät  turvavälit”, sanoo festivaalin johtaja Kari Korkman.

Kunniavieraita Olympiastadionin viikonlopussa ovat lapset. Lasten Designviikonloppuun on vapaa pääsy ja luvassa on muotoilijaduo Anna van der Lein ja Kristos Mavrostomoksen suunnittelema hauska ja osallistava reitti ympäri Olympiastadionin kuuluisaa nurmikenttää. Lasten tapahtumaan on perheillä vapaa pääsy.

Etänä ja verkossa

Koronavirustilanne vaikuttaa myös muotoilufestivaaliin.

“Helsinki Design Week voidaan toteuttaa turvallisesti, sillä kyse on sarjasta vastuullisesti järjestettyjä ja erikokoisia tapahtumia, ei niinkään yksittäisestä massatapahtumasta. Olemme muokanneet ohjelmasisältöä enemmän virtuaaliseksi ja suunnitelleet tapahtumat väljiksi”, sanoo festivaalin ohjelmajohtaja Anni Korkman.

 

Lue lisää tapahtumasta:
https://www.helsinkidesignweek.com/fi/uutiset/vuoden-2020-festivaaliohjelma-on-julkistettu/