OLYMPIASTADIONIN TYÖMAA - SÄÄTIÖN KANNANOTTO

Julkaistu 31.3.2020

Stadion-säätiön kannanotto 

YLE MOT-ohjelma käsitteli 30.3.2020 Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishanketta. Olemme erittäin pettyneitä ja pahoillamme, että Skanskan alihankkijoiden työntekijöitä on kohdeltu epäasiallisesti perusparannus- ja uudistamishankkeen työmaalla. Stadion-säätiö edellyttää osaltaan ehdottoman vastuullista ja lainmukaista toimintaa uudistamishankkeen kaikilta osapuolilta. Epäasiallista kohtelua tai häirintää missään muodossa ei tule hyväksyä, ja rohkaisemme ilmoittamaan kaikista tällaisista tapauksista pääurakoitsijalle, Rakennusliittoon tai viranomaisille, kuten poliisille. 

Olympiastadionin työmaan kokonaisvastuu on Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön rakennuttajalla ja pääurakoitsija Skanskalla. Skanska on jo aiemmin selvittänyt yhdessä Rakennusliiton kanssa kaikki yrityksen tietoon tulleet palkkaepäselvyydet ja viestinyt näistä alihankkijayritysten toimintaan liittyvistä toimenpiteistä syyskuussa 2019 ja maaliskuussa 2020. 

Skanska lehdistötiedote 19.9.2020 

Skanska lehdistötiedote 30.3.2020 

Stadion-säätiö on edellyttänyt rakennuttajaa ja Skanskaa varmistamaan sen, että kaikki pääurakoitsijan alihankkijat huolehtivat työantajavelvoitteista asianmukaisesti. Skanska tekee jatkoselvityksen työmaan palkkaepäselvyyksistä ja on lisäksi ilmoittanut Stadion-säätiölle tekevänsä MOT-ohjelman kautta yrityksen tietoon tulleista uhkailuepäilyistä tutkintapyynnön poliisille. Lisätietoa tästä.

Stadion-säätiö

 

Skanskan selvitys palkka-asioiden osalta etenee: Lehdistötiedote 29.6.2020