Kuva: Elämyksiä ympäristön ehdoilla

STADION JATKAA EKOKOMPASSI YMPÄRISTÖOHJELMASSA

Julkaistu 24.1.2022

Stadion-säätiö oli ensimmäisten organisaatioiden joukossa, joille myönnetty Suomessa Ekokompassi ympäristömerkki joulukuussa 2013. Työ ympäristön puolesta jatkuu, kun myös uudistetun stadionin toiminta on auditoitu ympäristösertifikaatin arvoiseksi.

Uudistetun stadionin Ekokompassi auditointi suoritettiin stadionilla vuodenvaihteesa 2021-2022 ja auditoinnin tuloksena Stadion-säätiölle myönnettiin ympäristösertifikaatti. Auditoinnissa ulkopuolinen asiantuntija varmisti, että stadionin toiminta täyttää edelleen Ekokompassi-ympäristösertifikaatin 10 kriteeriä

”Stadion-säätiö on panostanut merkittävästi ympäristövaikutustensa vähentämiseen. Myös perusparannus- ja uudistamishankkeen yhteydessä kiinnitettiin erityistä huomiota energiatehokkuuden ja materiaalien elinkaariajatteluun. Hyvin suunnitellussa toimintaympäristössä on hyvä lähteä uusiin haasteisiin ja kohti hiilineutraaliutta”, toteaa Ekokompassin osalta auditoinnista vastannut Ville Heinilä.

Ekokompassin lisäksi Stadion-säätiö tekee ympäristö- ja vastuullisuustyötä myös monin muun tavoin. Olympiastadion on valittu mukaan Valitse Vastuullisemmin -palveluntuottajaksi sekä käyntikohteena että tapahtumapaikkana. Stadion on mukana myös Sustainable Travel Finland -kestävän matkailun kehittämisohjelmassa. Ohjelman tavoitteena on toiminnan jatkuvan kehittämisen malli kestävän kehityksen edistämiseksi. 

Stadion-säätiö kantaa omalta osaltaan modernia ilmastovastuuta kaikin käytettävissä olevin keinoin hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Stadionista tuli hiilineutraali sähkön ja jäähdytyksen osalta jo huhtikuussa 2021, ja täysi hiilineutraaliuskin on enää pienen loppukirin päässä. Olympiastadion on mukana myös Niemi40 -haasteessa, joka on kutsunut eri toimijoita mukaan konkreettisiin tekoihin ilmaston puolesta. 

Lue lisää stadionin ympäristötyöstä tästä.