UUTTA AIKAA JUHLISTETAAN FILMILLÄ

Julkaistu 22.8.2020

Uudistettu Olympiastadion avattiin ja vihittiin käyttöön 22.8.2020. Uutta aikaa siivittää Taito Kawatan ohjaama filmi. Filmillä luodaan aikajänne stadionin ensimmäisten avajaisten ja uuden ajan välillä. Musiikista vastaa Jenni Vartiainen, joka tulkitsee filmillä klassikkokappaletta.

Olympiastadionin arkkitehtuuria, syttyvää urheilufiilistä ja maailman luokan kohtaamisia esittelevä teos on kunnianosoitus sekä stadionin historialle että uudelle aikakaudelle. Historiaa ja uutta aikaa kuvaava filmi kunnioittaa erityisesti stadionin arkkitehtuuria. Nyt uudistunut rakennus muodostaa ilmasta katsottuna joutsenen siiven.

Filmi on tuotantoyhtiö Cocoan Taito Kawatan ohjaama. Filmillä Jenni Vartiainen laulaa Rautavaaran klassikkoa. Filmillä tarkkasilmäinen näkee myös Rautavaaran heittämässä keihästä. Tapio Rautavaara oli vuonna 1938 avaamassa stadionin keihäänheittokilpailun osallistujana.

Uusi teos on jatkoa parin vuoden takaiselle filmille Kappale kauneinta Suomea, joka toteutettiin uudistamisen käynnistyessä. Uusi filmi näyttää valmiiksi tulleen Olympiastadionin paikkana, jossa mennyt ja tuleva kohtaavat.

Vaikka Kawatalle stadionin korjausprojekti on tuttu aiemmista vaiheista, yllätti lopputulos silti:

─ Uskon, että moni tulee yllättymään positiivisesti siitä, miten tutulta mutta yhtä aikaa modernilta uudistunut stadion näyttää. Vanhat ja uudet elementit sopivat erinomaisesti yhteen, ja on uskomatonta, miten hienot ja monipuoliset tilat kaikenlaiseen käyttöön on maan alle saatu, ohjaaja kehuu.

Olympiastadionin ensimmäisestä käyttöön vihkimisestä tuli kesäkuussa kuluneeksi 82 vuotta. Maailman kauneimmaksi areenaksi kuvattu Olympiastadion syntyi arkkitehtikilpailun tuloksena ja edustaa edelleen suomalaisen arkkitehtuurin kirkkainta kärkeä. Nyt Olympiastadionilla avataan ovet uuteen aikakauteen suurella sydämellä. Uudistunut Olympiastadion tulee olemaan entistäkin ylväämpi, suurten tunteiden ja unohtumattomien hetkien kohtaamisareena.

Olympiastadion on tehty ja uudistettu yhteisiä elämyksiä varten. Uudistamisen jälkeen stadion on avoin kohtauspaikka niin paikallisille kuin matkailijoille myös tapahtumien ulkopuolella. Suomalaisen funktionalismin tähti tarjoaa elämykselliset puitteet kohtaamisiin ja muistojen rakentamiseen yhdessä.

Olympiastadionin uutta aikaa siivittää kokonaisuudessaan Avajaisviikkojen tapahtumat elo- ja syyskuussa. Tervetuloa!

 

#fiiliksentakia