160923 Olympiapäivä

0 EUROA 1 PÄIVÄ 30 LAJIA - OLYMPIAPÄIVÄ VALTAA OLYMPIASTADIONIN

Julkaistu 12.9.2023

Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin lauantaina 16.9.2023

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla lauantaina 16.9.2023 klo 10-17. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kokeilla eri lajeja ja sytyttää kipinän uuteen liikuntaharrastukseen.

Päivän ohjelma – yksi päivä, 30 lajia, 0 euroa

Olympiapäivänä Olympiastadion täyttyy lajipisteistä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Päivän aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan 30 eri urheilulajia.

Street-alue

Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, esimerkiksi katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan jääkiekkoa, kaukalopalloa, hiihtoa, pyöräilyä, tennistä, salibandya ja temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä. Katso alla tarkemmat lajiesittelyt.

Sport-alue

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, uintilajeja, sulkapalloa, dartsia, SkidiNet-pallopelejä, cheerleadingiä, taitoluistelua, pesäpalloa, golfia, jousiammuntaa, rugbya, ampumaurheilua, suunnistusta, painonnostoa, taekwandoa, judoa, hokurotyu-jujutsua, karatea, nyrkkeilyä, Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin taidonnäyte.  Katso alla tarkemmat lajiesittelyt.

Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahtoon ilmainen sisäänpääsy

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää. Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. Upea, huippumoderni Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin.  Katso alla tarkempi ohjelma.

Bistro Stadion

Bistro Stadion on avoinna lauantaina 16.9. klo 11-16. Tarjolla lounas klo 11-14 hintaan 13,70€. Lounas sisältää runsaan salaattipöydän, leivän ja levitteet, lämpimän ruoan sekä kahvin.

Lounasmenu:
Jauhelihabolognesekastike (M,G) ja pastaa (M,veg)
Paneroitua broileria (L,G), chilimajoneesi (M,G) ja lohkoperunaa (M,G ja veg)
Vöner-kasvispata (M,G ja veg)
Paahdettuja kauden kasviksia (M,G ja veg)

Kioski (147) eteläpäädyssä on avoinna koko tapahtuman ajan. Myynnissä kahvia, pullaa, virvokkeita, jäätelöä, nakkimukeja jne

ReUse-piste tarpeettomille ulkoilu- ja urheiluvaatteille

Onko Sinulla ulkoilu- tai urheiluvaatteita, joita et enää käytä? Tuo ne stadionille vaatteiden ReUse-pisteeseen & anna niille uusi elämä.

Tekstiilien kierrätys on tärkeää, jotta arvokkaat materiaalit pääsevät takaisin kiertoon ja jatkamaan elämäänsä. Kun vaatteet kierrätetään, vähennetään jätettä ja pienennetään vaatteiden hiilijalanjälkeä.

Luhta ReUse -ohjelmassa käytetyt vaatteet saavat uuden elämän joko seuraavalla käyttäjällä tai tekstiilikuituna. Nyt siihen tarjoutuu hieno mahdollisuus!

Luhta tuo stadionille omalle pisteelleen ReUse-palautuslaatikot, johon voit palauttaa tarpeettomat ulkoilu- ja urheiluvaatteet Olympiapäivän aikana vaatteen kunnosta riippumatta.

Hyväkuntoiset vaatteet myydään edelleen second hand -tuotteina. Uudelleenkäyttöön soveltumattomat vaatteet saavat uuden elämän tekstiilikuituna osaavan kierrätyskumppanin käsittelyssä.

Tehdään yhdessä hyvää kierrättämällä!

 Lämpimästi tervetuloa nauttimaan liikkumisen riemusta Olympiastadionille - fiiliksen takia!

Suomen Olympiakomitea järjestää tapahtuman yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilumuseon sekä Olympiakomitean jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.