Ski weeks

HELSINKI SKI WEEKS 29.1-27.2.2022

Julkaistu 26.1.2022

Hiihto valloittaa Olympiastadionin koko helmikuun ajaksi. Ainutlaatuisella tavalla liikunnan riemun, huippu-urheilun ja viihteen yhdistävä tapahtumakokonaisuus saa lähtölaukauksensa jo tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja helmikuun aikana stadionilla on ladut avoinna kaikelle kansalle teemaan osuvien oheistapahtumien ohella. Hiihtoviikkojen kruununa on kansainvälinen huippuhiihtäjien Stadion Sprint -kutsukilpailu 24.2.2022.

Ota perhe ja ystävät mukaan ja tule hiihtämään suomalaisen urheilun pyhättöön. Olympiastadionin latu aukeaa tammikuun lopussa ja hiihtäminen on ilmaista. Stadikan laduilla hiihdetään pertsaa. Helsinki Ski Weeks tulee tarjoamaan myös mm. hiihtokoulun ja monipuolista opastusta hiihdon saloihin. Jotta kaikki saavat sivakoida sopivalla väljyydellä stadionin laduilla, tulee maksuton hiihtoaika varataan ennakkoon. Myös varusteet ja paikan hiihtokouluun voi varata saman varausjärjestelmän kautta. Ennakkovarauksella varmistetaan terveysturvallinen vierailu Olympiastadionilla.

Hiihtohetki stadionilla on mahdollista kruunata tornivierailulla. Torni on avoinna ma-pe klo 8-21, la klo 10-17 ja su 12-17. Bistro Stadion palvelee koko tapahtumakuukauden ajan arkisin lounasaikaan ja Kansallisena Hiihtopäivänä la 29.1. klo 11-16. Sisäänkäynti sekä torniin että Bistroon tapahtuu stadionin Vierailijakeskuksesta (tornin sisäänkäynti).

Avajaiset ja hiihtokonsertti su 30. tammikuuta klo 14-17.30 

Vuokatti tarjoaa ennennäkemättömän Hiihtokonsertin, kun Helsinki Ski Weeks suksitaan käyntiin Olympiastadionilla huippuartistien tahdissa. Lavalla nähdään muun muassa Pyhimys, Leo Stillman, Mira Luoti, Aikakone sekä House of Eli. Tapahtuman juontajana toimii Alina Voronkova.

Hiihdä stadionin laduilla huippuartistien tahtiin tai uppoudu musiikkiin tunnelmaan stadionin A-katsomossa. Sisäänpääsy on ilmainen.

Stadion Sprint

Helsinki Ski Weeks huipentuu helmikuun 24. päivä, kun maailman parhaat sprintterit ottavat toisistaan mittaa kansainvälisessä Stadion Sprint -kutsukilpailussa. Taistelua ladulla, huippuesiintyjiä ja hiihtourheilun juhlaa: luvassa on ainutlaatuinen show Olympiastadionin talvi-illassa. Liput tapahtumaan tästä.

Terveysturvallinen ulkoilmatapahtuma

Helsinki Ski Weeks on terveysturvallisesti järjestettävä ulkoilmatapahtuma, joka toteutetaan tapahtuman aikana voimassa olevia viranomaisten määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Tapahtuman järjestäjä Suomen Hiihtoliitto kumppaneineen seuraa ohjeistuksia jatkuvasti ja on valmiudessa tekemään muutoksia järjestelyihin määräysten ja suositusten perusteella. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi Hiihtoliitto on tehnyt terveysturvallisuussuunnitelman, ja helsinkiskiweeks.fi-sivulta löytyvät ajantasaiset tiedot tapahtumassa vierailevalle yleisölle.

helsinkiskiweeks.fi

 

Helsinki Ski Weeksin tuottaa Suomen Hiihtoliitto.