PMMP LOPPUUNVARATTU

LEGENDAARINEN PMMP PALAA ENSI KESÄNÄ - KOKO SHOW OLYMPIASTADIONILLA ELOKUUSSA

Julkaistu 17.9.2023

PMMP – KOKO SHOW

PE 23.08.2024 LISÄKONSERTTI - LOPPUUNVARATTU

LA 24.08.2024 - LOPPUUNVARATTU

 

Vuosituhannen alun merkittävimpiin yhtyeisiin lukeutuva PMMP tekee odotetun paluun ensi kesänä ja esiintyy Helsingin Olympiastadionilla pe 23. ja la 24. elokuuta. Molemmat konsertit ovat loppuunvarattuja ja ensi kesänä PMMP:n kanssa tulee stadionille juhlimaan yli 80 000 ihmistä. Lisälippuja konsertteihin saattaa vapautua myöhemmin myyntiin lavarakennelmien tarkennuttua. 

Muun muassa jättihiteistään Rusketusraidat, Lautturi, Joutsenet, Oo siellä jossain mun, Joku raja, Kesäkaverit ja Matkalaulu tunnettu yhtye lopetti toimintansa kahteen loppuunmyytyyn Jäähallikeikkaan kymmenen vuotta sitten, lokakuussa 2013. Sen jälkeen yhtye ei ole esiintynyt julkisesti lukuisista kyselyistä huolimatta. Tällä ainutlaatuisella stadionkeikalla onkin luvassa ennennäkemätön PMMP-show. Konsertin liput tulevat myyntiin ma 18.9. klo 9 Lippupisteessä. Valtavan ennakkokysynnän vuoksi Helsingin Olympiastadionille järjestetään kaksi konserttia; perjantaina 23. ja lauantaina elokuuta 2024.

- Yllätettiin Paula muun bändin kanssa hänen 40-vuotissynttäreillään. Vedettiin kolme PMMP-kappaletta ekaa kertaa sitten lopettamisen. Oli jotenkin ihan sairaan hauskaa yhtäkkiä palata siihen musaan ja yleisökin räjähti aivan pähkinöiksi! Puhuttiin sitten illan aikana puolittain vitsillä siinä juhlahumussa, että olisi nastaa tehdä vielä joku keikkakin yhdessä. Siitä sitten lähti käyntiin tapahtumaketju, joka huipentuu ensi vuonna Stadikalle, PMMP:n basisti Juho Vehmanen ja rumpali Heikki Kytölä kommentoivat paluun taustoja.

- Tajuttiin, että PMMP:n musiikki merkitsee yhä paljon monelle ihmiselle ja kyllä me myös itse edelleen rakastamme niitä biisejä. Ja meille oli myös tullut ikävä toisiamme, Mira Luoti lisää.

Vuonna 2003 perustettu PMMP teki kymmenen vuoden aikana poikkeuksellisen menestyksekkään uran. Bändi on palkittu yhdeksällä Emma-palkinnolla ja se on julkaissut vuosien aikana yhteensä seitsemän albumia, joita on myyty satoja tuhansia kappaleita. PMMP oli tunnettu hittiensä lisäksi energisistä keikoistaan, jotka olivat loppuunmyytyjä kiertue toisensa jälkeen.

- Lopettaessamme oltiin tehty todella tiiviisti kymmenen vuotta keikkoja ja kyyti ei ollut aina tasaista. Lopetimme hyvällä hetkellä ja kaikilla on bändistä hyvät muistot. Olen nauttinut soolovuosista, mutta PMMP-yhteisölle on riemukasta vetää vielä kerran!

Ehkä sinne on tullut mukaan muutamia uusiakin PMMP-faneja, jotka ei koskaan ole nähneet meitä livenä! Paula Vesala sanoo.

- Juu nuohottiin sillon paljon klubeja – sitä intensiivistä, hikistä ja aggressiivista runttausta on myös ollut ikävä, kitaristi Mikko Virta muistelee.

Uutta musiikkia ei ole luvassa, mutta tulevan keikan valmistelut on jo käynnistetty. Keikalta voi odottaa tuttuja biisejä taianomaisissa puitteissa, yhteislaulua, riemua, koskettavuutta, vaaran ja yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä vahvaa PMMP:n kädenjälkeä.

- Kymmenen vuoden jälkeen koko meidän ryhmä on paremmassa soitto- ja laulukondiksessa kuin koskaan. On mielenkiintoista vetää koko show kaikkien lisäkokemusten valossa jengille. Toivottavasti kaikki halukkaat pääsevät paikalle! Paula Vesala päättää. 

PMMP:n lopettamisen jälkeen kaikki bändin jäsenet ovat jatkaneet työtänsä musiikin parissa. Paula Vesala ja Mira Luoti ovat molemmat tehneet omia soolouriaan, joiden alla he ovat julkaisseet useamman albumin ja keikkailleet ympäri Suomea. Heikki Kytölä on soittanut Lauri Tähkän Revohkassa ja Juho Vehmanen Jenni Vartiaisen yhtyeessä. Mikko Virta ja Vehmanen ovat esiintyneet yhdessä Vesalan ja VV:n bändeissä. Tämän lisäksi Vehmasella, Virralla ja Kytölällä oli myös oma My First Band -yhtye, jonka kanssa he kiersivät Eurooppaa.


PMMP:

Paula Vesala, laulu

Mira Luoti, laulu

Juho Vehmanen, basso

Mikko Virta, kitara

Heikki Kytölä, rummut

 

PMMP – KOKO SHOW

Helsinki, Olympiastadion

Pe 23.8.2024 LOPPUUNVARATTU

La 24.8.2024 LOPPUUNVARATTU

Ovet klo 18.00


www.warnermusiclive.fi/pmmp

Artikkelia muokattu 18.9. Loppuunvarattu-tiedolla
Artikkelia muokattu 13.9. Lisäkonsertti-tiedolla