Lottia ja ilmatähystäjiä stadion 40-luvulla

LOTTIA JA ILMATÄHYSTÄJIÄ TORNISSA - STADION 1940-LUVULLA

Julkaistu 15.3.2024

1940-luvulla Helsingin stadionin tarina oli monimutkainen sekoitus pettymyksiä ja toiveita, kun toinen maailmansota vaikutti merkittävästi stadionin toimintaan. Stadionin tornista tuli vuosiksi tärkeä osa Helsingin ilmapuolustusta, kun ylös torniin sijoitettiin ilmavalvonta.

Vuonna 2024 opastettujen stadionkierrosten tarjonnassa on uusi lottia ja ilmatähystäjiä tornissa - stadion 1940-luvulla -kierros. Tälle opastetulle kierroksille avaamme Olympiastadionin tornin 8. kerrokseen lottien ja ilmatähystäjien 1940-luvulla käyttämän huoneen osaksi vierailua.

Kierroksella perehdytään oppaan johdolla stadionin toimintaan ja tarinoihin 1940-luvulla sekä vieraillaan tornin 8. kerroksen lottien ja ilmatähystäjien käyttämässä huoneessa. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla myös Olympiastadionin tornin huipulla (sisältyy hintaan) sekä tutustua Vierailijakeskuksessa olevaan valokuvanäyttelyyn. Kierros sisältää portaita. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia.

Hanki liput opastetulle kierrokselle ennakkoon Lippupisteestä, josta löytyy kaikki tulevat ja myynnissä olevat kierrokset. 

Aikuiset 20,50 €

Alle 16 -vuotiaat 10,50 € 

Kierrospäivänä vapaita paikkoja voi tiedustella stadionin Vierailijakeskuksesta p. 050-343 1619.

Kierroksia on mahdollista varata myös tilauskierroksena omalle ryhmälle. Tilauskierrosten varaukset: tilat(at)stadion.fi