Metallica presspic

METALLICAN SUURKONSERTTIEN YLEISÖINFO

Julkaistu 23.5.2024

Metallican suurkonsertit järjestetään Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 7.6. & sunnuntaina 9.6.2024. Portit stadionille aukeavat molempina päivinä klo 16:00. Konsertteihin on odotettavissa paljon konserttivieraita, joten mahdollisten ruuhkien välttämiseksi tulethan ajoissa paikalle.

Stadionkartta

Olympiastadionin portit, katsomot, myyntipisteiden sijainnit tuotevalikoimineen, wc-tilat, merchandise-pisteet sekä muut stadionin palvelut löydät interaktiivisesta stadionkartasta TÄÄLTÄ.

Aikataulu

Perjantai 7.6.
16.00 portit, turvatarkastus, myyntipisteet aukeavat 
18.00  Mammoth WVH 
18.55  Architects 
20.30  Metallica 
Konsertti päättyy viimeistään 24.00

Sunnuntai 9.6.
16.00 portit, turvatarkastus, myyntipisteet aukeavat 
18.00  Ice Nine Kills 
18.55  Five Finger Death Punch 
20.30  Metallica 
Konsertti päättyy viimeistään 24.00

Aikataulut ovat arvioituja ja voivat muuttua. Saavuthan viimeistään kaksi tuntia ennen pääesiintyjää, sisäänpääsyn sujuvoittamiseksi. Suurkonserttien aluekartan löydät sivun alaosiosta. 

Liput ja saapuminen

Suosittelemme ostamaan liput etukäteen virallisesta lippukaupasta (lippu.fi). Tapahtuman porteilta löytyy lipunmyyntipiste, josta voit ostaa lippuja tapahtumaan, mikäli konsertit eivät ole loppuunmyytyjä.

Lipulla pääsee sisään stadionille vain kerran. Jokaisella konserttiin saapuvalla tulee olla oma lippu iästä huolimatta. Ikäraja: K-3, alle 12v vain aikuisen seurassa. 

Konserteissa on käytössä digitaalinen lippu nimeltä LIPPU.Pass. Saat ostamasi liput käyttöön ainoastaan älypuhelimeesi ladattavan Lippu.fi -sovelluksen kautta. Tarkemmat ohjeet ja 
lisätietoa LIPPU.Pass digitaalisista lipuista löytyy TÄÄLTÄ.

Mikäli tämän tiimoilta tulee kysyttävää, voit olla yhteydessä Lippupisteen asiakaspalveluun.

Alla opas lipun käyttämiseen.

KAHDEN PÄIVÄN LIPUT 

Kahden päivän liput luetaan porteilla molempina päivinä. Kahden päivän lipulla pääsee sisään stadionille vain kerran per konserttipäivä. 

KENTTÄLIPUT  

Kenttälipulla suositellaan saapumaan eteläpäädystä eli Olympiastadionin aukion/Töölönlahden puoleisesta sisäänkäynnistä SOUTH ENTRANCE. Kenttälipun ostaneet saavat rannekkeen sisäänkäynnin yhteydessä porteilla. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan takaisin stadionille. Mikäli sinulla on kahden päivän lippu, saat molempina päivinä eri rannekkeen lipun luvun yhteydessä. 

ISTUMAPAIKKALIPUT 

Voit saapua stadionille asiakaskartan osoittamista sisäänkäynneistä (NORTH ENTRANCE, EAST ENTRANCE, MARATHON GATE, SOUTH ENTRANCE). 

Saapuminen stadionille

Olympiastadion sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Töölössä osoitteessa Paavo Nurmen tie 1. Yleisöä kehotetaan varaamaan aikaa ja juhlamieltä sekä saapumaan stadionille julkisilla kulkuneuvoilla tai kävellen.   

Huomioithan, että Mannerheimintien remontti voi aiheuttaa muutoksia sekä kävelyn, pyöräilyn sekä joukkoliikenteen reitteihin. Kulkureitit opastetaan maastossa mahdollisimman selkeästi. Lisää infoa katutöiden etenemisestä löydät täältä.

Myös Rautatientorin metroasema on suljettu remontin vuoksi 3.6-1.9 välisenä aikana. Lähimmät metroasemat ovat itä-Helsingistä saavuttaessa Helsingin yliopiston metropysäkki ja lännestä Kampin metroasema. Näiden välille järjestetään lisävuoroja raitiovaunuliikenteelle remontin ajaksi. 

Saavuthan konserttiin viimeistään 2 tuntia ennen pääesiintyjän arvioitua aloitusaikaa. Portit avataan klo 16 ja samalla aukeavat Olympiastadionin palvelut, joiden tarjonnasta voit nauttia koko illan ajan. Alueelta löytyy ravintolapisteitä, joista voi ostaa ruokaa ja virvokkeita sekä fanituotemyyntiä, josta ehdit napata Metallica-fanituotteet muistoksi! Olympiastadionin myyntipisteiden sijainnit tuotevalikoimineen, wc-tilat, aluekartan, merchandisepisteet sekä muut stadionin palvelut löydät TÄÄLTÄ.

KÄVELLEN TAI PYÖRÄLLÄ  

Stadionille on helppo tulla kevyen liikenteen väyliä pitkin. Helsingin päärautatieasemalta ja Pasilan juna-asemalta on kävellen noin kahden kilometrin matka.  

Ethän saavu stadionin alueelle pyörällä tai sähköskootterilla, alueelta ei löydy parkkialuetta. 

JULKISILLA  

Reitin suunnittelussa auttaa parhaiten HSL:n Reittiopas. Löydät sen netistä tai HSL:n omasta sovelluksesta. On hyvä muistaa, että lähiliikenteen junissa/ratikoissa/metrossa ei ole mahdollista ostaa lippua kulkuneuvosta, vaan se pitää ostaa etukäteen joko lippuautomaatista tai HSL Mobiilisovelluksella.  

HSL järjestää lisävuoroja tapahtuman aikana, tarkemmat tiedot lisävuoroista, löytyvät HSL:n reittioppaasta lähempänä tapahtumaa. 

VR on myös lisännyt lähijunia Turun, Tampereen ja Lahden suuntiin:

Lähiliikenne:

 • la 8.6, Z-lisäjuna, klo 0.50-1.55. Hki-Lahti 
 • la 8.6 runkolisäys  R-junaan, klo 0:40-2:00, Hki-Hämeenlinna
 • pe-la 7.-8.6 HSL tilannut lisäyksiköitä  seuraaviin illan/yön L-, P- I- ja K-juniin:
  • L-junat Helsingistä klo 23:33, 0:03, 0:33 ja 1:03
  • P-junat Helsingistä klo 22:46, 23:06, 23:26, 23:46, 0:16, 0:46 ja 1:16
  • I-junat Helsingistä klo 23:31 ja 23:51
  • K-junat Helsingistä klo 23:21, 23:41, 0:01, 0:21, 0:51 ja 1:21 
 • ma 10.6., Z-lisäjuna, klo 0.50-1.55, Hki-Lahti 
 • ma 10.6 runkolisäys R-junaan, klo 0:40-1:35,  Hki-Ri 
 • su-ma 9.-10.6 HSL tilannut lisäyksiköitä  seuraaviin illan/yön L-, P- I- ja K-juniin:
  • L-junat Helsingistä klo 23:33, 0:03 ja 0:33
  • P-junat Helsingistä klo 23:06, 23:26, 23:46, 0:16 ja 0:46
  • I-junat Helsingistä klo 23:31 ja 23:51
  • K-junat Helsingistä klo 23:21, 23:41, 0:01, 0:21 ja 0:51

Kaukoliikenteessä on myös lisäjunat seuraavasti:

 • la 8.6, IC645, klo 0:50-2:48, Hki-Kupittaa
 • la 8.6, IC677,klo 0:30-2.23, Hki-Tampere

Tarkistathan ajankohtaiset tiedot VR:n sivuilta. 

AUTOLLA  

Tapahtumajärjestäjän puolesta ei ole järjestetty pysäköintiä ja konsertit aiheuttavat erikoisjärjestelyjä liikenteeseen Olympiastadionin ympäristössä. Mikäli saavut Helsinkiin autolla, suosittelemme jättämään auton kauemmas Olympiastadionista ja taittamaan loppumatkan kävellen tai julkisilla.  
  
Tapahtuma-alueen läheisyyteen ei pääse ajamaan autolla eikä alueella ole sallittua pysäköidä. Olympiastadionin aukio, Mäntymäentie sekä Mäntymäen kenttä on varattu konserttijärjestelyille. Tämän lisäksi liikennettä rajoitetaan Toivonkadulla, Sallinkadun ja Toivonkadun välisellä Urheilutien osuudella. Tontille ajo sallittu.   

Turvallisuussyistä myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan ajoliikenteeltä. Alueella on pysäköintikielto.  
  
Mikäli saatat faneja konserttiin tai haet tapahtuman jälkeen, saatto- ja noutopaikat kannattaa sopia kauemmaksi stadionista. Helsingin alueen pysäköintipaikat löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Yhteydenotot tapahtumaan liittyvissä asioissa: 

Lisätietoihin voit tutustua täältä.

Tervetuloa Olympiastadionille - fiiliksen takia!

Opas lipun lukemiseen
Metallica - kartta - 2024