OLYMPIAPÄIVÄ 20.7. KUTSUU KOKEILEMAAN ERI LIIKUNTAMUOTOJA

Julkaistu 5.7.2022

Yksi päivä, 20 lajia, 0 euroa – Olympiapäivä valtaa Helsingin Olympiastadionin 20.7.2022

Suomen Olympiakomitea järjestää Olympiapäivän Helsingin Olympiastadionilla keskiviikkona 20.7. klo 1017. Olympiapäivä on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, joka antaa yleisölle mahdollisuuden löytää kipinä uuteen liikuntaharrastukseen. Olympiapäivä on samalla Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlien päätapahtuma.

Olympiapäivänä Stadionin ympäristö täyttyy lajipisteistä, joissa eri urheilulajien osaajat opastavat kokeilemaan lajeja. Olympiastadionin aukiolla pääportin edustalla on Street-alue, jossa voi kokeilla tuoreita olympialajeja, kuten skeittausta ja katukorista. Street-alueella pääsee myös testaamaan frisbeegolfia, hiihtoa ja luistelua rullasuksilla ja -luistimilla sekä temppuilemaan pallon kanssa katufutiksen hengessä.

Olympiastadionin sisäpuolen Sport-alueella voi kokeilla ja seurata muun muassa yleisurheilua, salibandyä, suunnistusta, nyrkkeilyä, judoa ja painia, soutua ja melontaa, keilailua, cheerleadingiä, voimistelua ja ampumaurheilua. Sport-alueella nähdään myös Pariisin 2024 kesäolympialaisissa debytoivan tanssilajin, breakingin, esityksiä tasatunnein.

Olympiapäivä yhdistää historiaa ja nykypäivää

Lajipisteiden lisäksi Olympiastadionin miljöössä voi heittäytyä suomalaisen olympiahistorian vietäväksi. Upea, huippumoderni Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto kutsuu Olympiapäivän tapahtumavieraat maksutta näyttelyihinsä, jotka esittelevät Helsingin kisoja laajasti ja monipuolisesti. Interaktiivisen älyseinän avulla voi tutustua esimerkiksi olympialaiset kokeneiden henkilöiden tarinoihin ja näyttäviin 3D-esineisiin. Lisäksi tarjolla on koko perheen soihtutyöpaja klo 10–17 ja Helsingin olympiakesä 1952 valokuvina -esitys.

Olympiapäivä tarjoaa oivan tilaisuuden tavata sekä entisiä että nykyisiä huippu-urheilijoita. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, Susijengin Sasu Salin sekä soudun olympiamitalistit Sanna Sten ja Minna Nieminen.

Sporttisen kesäpäivän kruunaa pulahdus naapurissa Uimastadionilla, jonne Olympiapäivän osallistujilla on ilmainen pääsy päivän aikana. Uimastadion valmistui alun perin Helsingin vuoden 1940 olympialaisten kilpa-areenaksi.

Kutsumme erityisellä lämmöllä kaikkia vuoden 1952 kisoihin osallistuneita vapaaehtoistyöntekijöitä mukaan muistelemaan 70 vuoden takaisia kisakokemuksia ja nauttimaan olympiapäivän tunnelmasta uudistetulla Olympiastadionilla.

Mitä: Olympiapäivä-tapahtuma
Missä: Helsingin Olympiastadion, Paavo Nurmentie 1
Milloin: 20.7. klo 10–17
Lisätietoja: olympiapäivä.fi

Suomen Olympiakomitea järjestää tapahtuman yhteistyössä Helsingin kaupungin, Olympiastadionin, Urheilumuseon sekä Olympiakomitean jäsenjärjestöjen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.