OLYMPIASTADION AVATAAN JA VIHITÄÄN KÄYTTÖÖN

Julkaistu 21.8.2020

Olympiastadion avataan ja vihitään käyttöön uudistuneena Nelosella ja Ruudussa nähtävässä avajaislähetyksessä lauantaina 22.8.2020 klo 19:30.

Olympiastadionin uutta aikaa juhlistetaan Nelosella ja Ruudussa huomenna lauantaina nähtävässä suorassa TV-lähetyksessä, jossa yhdistyvät stadionin tärkeät elementit: urheilu, viihde, kulttuuri ja historia. Avajaiset ja vihkiminen toteutetaan koronatilanteen johdosta ilman yleisöä. Suoran 1,5 tuntia kestävän lähetyksen myötä jokaisella suomalaisella on mahdollisuus osallistua historialliseen hetkeen. 

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vihkii stadionin virallisesti käyttöön. Lähetyksessä kuullaan pormestari Jan Vapaavuoren puhe ja Stadion-säätiön tervehdyksen tuo puheenjohtaja Nasima Razmyar.  

Huippu-urheilijat Annimari Korte ja Toni Piispanen vihkivät omilla suorituksillaan kisapaikat uudelleen käyttöön ja Suomen nuorten jalkapallomaajoukkueiden pelaajat ottavat puolestaan ensituntuman stadionin nurmeen. Nuorille eri lajien urheilijoille on varattu stadionille oma tähtihetki yhteistyössä Olympiakomitean ja Urhean kanssa. 

Mikko Kuustosen juontamassa lähetyksessä esiintyvät Robin PackalenMichael Monroe yhdessä Sam Yaffan ja Costello Hautamäen kanssa, ABREUSamuli Putro, Laura Voutilainen ja Gasellit

Lähetyksessä tehdään lisäksi kunniaa Olympiastadionin pitkälle historialle ja tavataan stadionilla historiaa tehneitä urheilijoita ja artisteja. Haastattelussa ovat mm. Lasse VirénRinga Ropo ja ensi kesänä esiintyvän Sunrise Avenuen Samu Haber sekä muita viihde- ja urheilumaailman tähtiä.

"Olympiastadion on kokenut suuren mullistuksen ja urheilupyhättö saa arvoisensa avajaiset poikkeuksellisista ajoista huolimatta", lauantain lähetyksen vastaava tuottaja Markus Wennäkoski Neloselta iloisee.

Tervetuloa mukaan Olympiastadionin avajaislähetykseen!