Helsinki Cup joukkue kentällä

OLYMPIASTADION TOIMII HELSINKI CUPIN 2023 PÄÄNÄYTTÄMÖNÄ

Julkaistu 9.3.2023

Helsinki Cupin päänäyttämönä toimii tänäkin vuonna ikoninen Olympiastadion. Kansainvälisen juniorijalkapalloilun suurturnauksen 200 peliä pelataan historiallisissa ympyröissä Olympiastadionilla 10.–15.7.2023.

- Halusimme, että lapset ja nuoret sekä heidän lähipiirinsä pääsevät kokemaan ison urheilujuhlan tuntua perinteikkäällä Olympiastadionilla. 48. kertaa pelattavan turnauksen tähtihetkiin isolle stadionille osallistuvat kansainväliset joukkueemme, joista kauimmat matkustavat Helsinkiin Taiwanista, Mongoliasta ja Brasiliasta, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne kertoo.

Helsinki Cup on pelattu jo useana vuonna 85-vuotiaalla Olympiastadionilla. Turnauskentäksi ja finaalien päänäyttämöksi se on valikoitunut paitsi kulttuurisen merkityksensä myös tilavien puitteidensa ansiosta. Helsinki Cup on yksi maailman suurimmista lasten ja nuorten jalkapalloturnauksista, jonne saapuu pelaajia yli 20 maasta.

- Pelaaminen ikonisella Olympiastadionilla on osallistujillemme vahva viesti, miten paljon lapsia ja nuoria arvostetaan pelaajina ja miten haluamme nostaa heidän harrastamistaan esille, Kavanne selventää.

Suomen ja Helsingin yksi tunnetuimmista maamerkeistä, Olympiastadion, toimii peliareenana 10-vuotiaiden peleille, jotta ikäluokka voi nauttia hulppeasta ympäristöstä ainakin kerran pelaajaurallaan. Olympiastadion näyttelee myös turnausperjantain tyttöjen yleis- ja harrastesarjojen A-finaalien ja lauantain kaikkien loppujen finaaliotteluiden pääparaatipaikkana.

- Olympiastadion on meille koko turnauksen ydin. Pelaajat tankkaavat myös energiaa stadionilla, sillä se toimii sekä ruokailupaikkana että upeiden avajaisohjelmiemme esiintymisareenana. Lisäksi turnauksen kisatoimisto löytyy Olympiastadionilta, Kavanne iloitsee.

Valtaosa eli 80 prosenttia Helsinki Cupin pelaajista kuuluu ikäluokkaan 7–13-vuotiaat. Tänä vuonna erityisesti tyttöjoukkueiden ilmoittautumisten nousu on ollut poikkeuksellisen suurta. Helsinki Cup näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa avajaiskulkueen, tapahtumatorin ja festivaalien muodossa tarjoten urheilujuhlan riemua kesän keskellä.

- Toivotamme kaikki turnauksen osallistujat kannustusjoukkoineen tervetulleiksi Olympiastadionille heinäkuussa. Hienoa, että lapsilla ja nuorilla on taas mahdollisuus pelata stadionilla ja saada ikimuistoinen turnauselämys Helsingissä, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen

 

www.helsinkicup.fi

 

Kuva: Jussi Eskola