Astetta Alemmas -logo

OLYMPIASTADIONIN ENERGIANSÄÄSTÖTOIMENPITEET - JOTTA ENERGIAA RIITTÄÄ MEILLE KAIKILLE

Julkaistu 31.10.2022

Olympiastadion kantaa suurena kiinteistönä vastuuta energiankulutuksen vähentämiseksi erilaisilla toimenpiteillä ja säädöillä lämmityksen, ilmanvaihdon, valaistuksen, vedenkäytön ja jäähdytyksen osalta.

Uudistetun Olympiastadionin energiatehokkuuden seurannassa hyödynnetään perusparannus- ja uudistamishankkeen mahdollistamaa uutta teknologiaa. Seuraamme energian- ja vedenkulutusta tarkasti ja opastamme sekä kannustamme kiinteistössä toimivia ja asiakkaitamme osallistumaan energiansäästöön erilaisin toimenpitein. 

Konkreettisina toimenpiteinä on jo lokakuun 2022 aikana tehty torni- ja ulkovalaistuksen tehojen pienennyksiä, ajastettu valaistusta entistä energiatehokkaammaksi, lyhennetty yleisten tilojen vesiautomatiikan aikaohjausta ja pudotettu yleisten tilojen lämpötilaa. Stadion-säätiö seuraa tarkasti kiinteistön energiankulutusta koko talven lämmityskauden ajan hyödyntäen rakennusautomaatiota, jolloin stadionilla voidaan tehdä lisää tarvittavia nopeavaikutteisia energiansäästötoimia.

 

Stadion-säätiö on mukana Astetta alemmas -energiansäästökampanjassa, joka on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

www.astettaalemmas.fi