Ruotsi-ottelu 2022

RUOTSI-OTTELU PALAA OLYMPIASTADIONILLE - PÄÄSYLIPUT MYYNTIIN 1.4.

Julkaistu 31.3.2022

Yleisurheilun Ruotsi-ottelu palaa kahdeksan vuoden tauon jälkeen uudistuneelle Helsingin Olympiastadionille 3.-4. syyskuuta. Lipunmyynti Lippu.fi -palvelussa alkaa perjantaina 1. huhtikuuta klo 9.00.

– Hienoa, että kohta satavuotias maaottelu huipentaa yleisurheilukesän MM- ja EM-kilpailujen jälkeen Olympiastadionilla. Luvassa on uudistuksia myös maaottelutapahtumaan, sanoo Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

– Kun saadaan kotikisoihin parhaat mahdolliset joukkueet, voittoihin on kaikki mahdollisuudet, vaikkei suosikkina maaotteluun tultaisikaan.

Yleisurheilun kotimaisten huippunimien ohella Olympiastadionilla nähdään Ruotsin supertähdet, seiväshypyn olympiavoittaja ja ME:n haltija Armand Duplantis sekä kiekonheiton MM- ja olympiavoittaja Daniel Ståhl.

– Voitin ensimmäisen kerran kiekonheiton Ruotsi-ottelussa juuri Olympiastadionilla 2014, kun maaottelu viimeksi järjestettiin siellä. On hienoa palata uusitulle, upealle stadionille syyskuun Ruotsi-ottelussa, Ståhl myhäilee.

– Toivottavasti yleisurheiluväki täyttää Olympiastadionin lehterit ja saamme yhdessä aikaan mahtavan yleisurheilujuhlan sekä jännittävän kamppailun Suomen ja Ruotsin joukkueiden välillä.
 

Uutena maaottelutapahtumana Ruotsi-ottelu 10 -juoksu
 

Maaottelua organisoivan SUL:n markkinointiyhtiö Track & Field Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykän mukaan uusittu Olympiastadion uudistaa kaikkien maaottelukokemuksen.

– Urheilijoille Olympiastadion tarjoaa uudenkarheat kilpailupaikat. Uudistunut tekniikka ja hulppeat puitteet auttavat meitä tapahtuman järjestäjiä varmistamaan, että jokainen voi nauttia entistä paremmin vuonna 1925 alkaneen maaottelutradition ainutlaatuisesta tunnelmasta, Töykkä sanoo.

Kaikilla juoksun ystävillä on lauantaina 3. syyskuuta mahdollisuus olla mukana, kun maaottelupisteitä jaetaan kello 10 alkavassa Ruotsi-ottelu 10 -juoksussa. Kyseessä on 10 kilometrin tiejuoksu, jossa ratkaistaan myös maaottelupisteet, jotka yleensä on ratkottu miesten ja naisten 10000 metrin ratajuoksuna.

Juoksun lähtö on Olympiastadionin läheisyydessä Hammarskjöldintiellä ja maali Olympiastadionilla.

– Maantiekymppi on hieno ja mielekäs kokeilu nyt, kun meillä on elokuussa 10000 metrin ratakilpailu Kalevan kisoissa ja toivon mukaan suomalaisia 10000 metrillä myös EM-kilpailuissa, Salonen sanoo.

Kuva: Jesse Väänänen