Stadion 85 12.6.2023

STADION 85 - TERVETULOA OLYMPIASTADIONILLE 12. KESÄKUUTA

Julkaistu 8.6.2023

Olympiastadionin 85-vuotissyntymäpäivää juhlistetaan Helsinki-päivänä maanantaina 12. kesäkuuta. Tervetuloa viettämään päivää tai iltaa stadionille ja Tahtoon osallistuen ohjelmaan.

Helsingin stadion vihittiin käyttöön ensimmäisen kerran 12. kesäkuuta vuonna 1938. Nyt 85 vuotta myöhemmin Suomen legendaarisin tapahtumapaikka on uudistunut kansainvälisten suurtapahtumien vaatimukset täyttäväksi monitoimiareenaksi, joka on tapahtumien ohella avoinna päivittäin kaupunkilaisille, vierailijoille, kokousasiakkaille ja liikkujille. 

Maanantaina 12.6.2023 stadionin ovet ovat avoinna ja ohjelmassa on sekä maksutonta että maksullista ohjelmaa. Syntymäpäivää vietetään juhlavuonna liikunnallisissa merkeissä. Liikuntamahdollisuuksien lisäksi ohjelmassa on tarjolla runsaasti muita elämyksiä ja vierailumahdollisuuksia. Ovet stadionille ovat avoinna klo 11-21.

 

STADION 85 OHJELMA 12.6.

Porrastreeni stadionin katsomon portaissa klo 11-21

Maksuton, ei vaadi ennakkovarauksia.

Olympiastadionin katsomon portaat ovat omatoimisessa treenikäytössä klo 11-21. Liikunnan asiantuntija GS Health:ltä on paikalla antamassa vinkkejä porrastreeneihin klo 17.30 ja 18.30, jolloin on mahdollista osallistua ohjattuun maksuttomaan porrastreenihetkeen. 


Tanssia Stadionilla klo 17.30-20.30

Maksuton, ei vaadi ennakkovarauksia.

Olympiastadion katetussa A-galleriassa on luvassa iloisia askelia Katri Mäkisen ja Matti Puron johdolla klo 17.30-20.30. Musiikista vastaa tanssimaailmasta tuttu DJ Pasi. Maksuttomat tanssitreenit Katrin ja Matin johdolla klo 17.30-18.30. Tanssinopetus toteutetaan yksintanssi periaatteella eli voit tulla mukaan yksin, yhdessä ystävän tai kumppanin kanssa. Tanssitreenien jälkeen luvassa vapaata tanssia tai paritanssia DJ Pasin johdolla 18.30-20.30. 

Edellisen kerran stadionilla on samassa paikassa liikuttu tanssin tahtiin säännöllisesti 1950-luvulla. Nyt kutsumme syntymäpäivän kunniaksi kaupunkilaiset sulkemaan tanssin historian ympyrän ja laittamaan jalalla koreasti uudistuneelle Olympiastadionille.


Skumppajooga klo 18.30

Maksullinen, ennakkovaraus.

Syntymäpäivän joogahetkeä vietetään skumppajoogan merkeissä (alkoholiton tai alkohollinen vaihtoehto). Tule nauttimaan joogahetkestä stadionin uuden liikuntamaailman saliin klo 18.30-19.15. Oma jooga-alusta mukaan. Ennakkovaraukset ryhmäliikunta-kalenterista (maksu 10 € suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä). 


Opastettuja stadionkierroksia klo 15-19

Maksullinen, liput ennakkoon Lippupisteestä (juhlapäivän alennetut erikoishinnat)

Juhlapäivänä on tarjolla elämyksiä erilaisilla opastetuilla stadionkierroksilla pientä maksua vastaan.

Esteetön Opastettu stadionkierros klo 15.00

Esteetön opastettu stadionkierros pitää sisällään 60 minuutin opastuksen stadionin eri tiloissa, maanalaisessa uudessa stadionmaailmassa sekä vierailun TAHDON (Urheilumuseo) näyttelyssä (sisältyy pääsymaksuun).

Stadionin 85-vuotisjuhlapäivän erikoishinnat: Aikuiset 10 €, lapset ja nuoret 7-16 v. 5 € (alle 7-vuotiaat maksutta). Liput ennakkoon Lippupisteestä.

Katolta maan alle – kierros 

  • klo 16.00 (suomenkielinen opastus)
  • klo 18.00  (suomenkielinen opastus)
  • klo 19.00 (kaksikielinen opastus, suomeksi ja ruotsiksi)

Tällä opastetulla stadionkierroksella tehdään erikoiskäynti Olympiastadionin A-katsomon katolle. Kattovierailun jälkeen kierroksella sukelletaan maanalaiseen stadionmaailmaan ja tähtien käytävään. Kierroksen lopuksi on mahdollisuus vierailla Olympiastadionin tornissa (tornivierailu sisältyy hintaan). Vierailuun kannattaa varata aikaa yhteensä noin 1,5 tuntia. Huomioitavaksi, että Katolta maan alle -kierros sisältää paljon jyrkkiä portaita ja kierroksella liikutaan korkeassa paikassa.

Stadionin 85-vuotisjuhlapäivän erikoishinnat: Aikuiset 10 €, lapset ja nuoret 7-16 v. 5 € (alle 7-vuotiaat maksutta). Liput ennakkoon Lippupisteestä.

Seikkailu Olympiastadionilla – lasten opastettu kierros klo 17.00 

Kierros tarjoaa lapsille mahdollisuuden sukeltaa stadionin tarinoihin ja tiloihin. Seikkailuun ja hintaan sisältyy myös tornivierailu ja TAHDON (Urheilumuseo) näyttely. Kierrosta suositellaan 5-12 -vuotiaille. Lapsella tulee olla aina aikuinen mukana, mutta sama aikuinen voi huolehtia 1-3 lapsesta. Reittiä ei voi kulkea vaunujen/rattaiden kanssa.

Kierroksen kesto on noin 45 min, jonka jälkeen voi jäädä tutustumaan omatoimisesti museon näyttelyyn ja vierailla tornissa (sisältyy hintaan).

Stadionin 85-vuotisjuhlapäivän erikoishinta 10€ per lapsi.Lippu ostetaan lapselle ja aikuinen on kierroksella mukana lapsen kanssa lapsen lipulla. Liput ennakkoon Lippupisteestä.

Taidetta Stadionilla kierros klo 18.30 

Opastetulla Taidetta stadionilla -kierroksella osallistujat pääsevät nauttimaan taiteesta stadionin eri tiloissa. Esillä olevat teokset on valittu kunnioittaen stadionin arkkitehtuuria ja tuomaan iloa suomalaisten nimeämiin Olympiastadionin tiloihin. Taideteosten aiheet vievät ajatukset, ainakin mielikuvien tasolla, mm. Bubi-huuhkajan vierailuun ja stadionin arkkitehtien Lindegrenin ja Jäntin yhteistyöhön.

Stadionin 85-vuotisjuhlapäivän erikoishinnat: Aikuiset 10 €, lapset ja nuoret 7-16 v. 5 € (alle 7-vuotiaat maksutta). Liput ennakkoon Lippupisteestä.


Nouse torniin klo 11-21

Maksullinen (juhlapäivän alennetut erikoishinnat). Liput stadionin Vierailijakeskuksesta, ei ennakkovarauksia.

72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Torni on avoinna juhlapäivänä klo 11-21 alennetuin hinnoin: aikuiset 5€ ja 7-16 v. 3€ (alle 7-vuotiaat maksutta).


Bistro Stadion ja terassikauden avajaiset klo 11-21

Olympiastadionin upeassa ravintolassa Bistro Stadionissa on juhlapäivän tarjonta ja terassikauden avajaiset. Tule herkuttelemaan Olympiastadionin nimikkoleivoksella tai nauttimaan maukkaista suolaisista. Olympiastadionin oma olut Stadion Pale Ale on ensi-illassa Bistrossa. Bistro Stadion on avoinna klo 11-21.Ohjelmaa TAHDOSSA

Urheilun ja liikunnan kultuurikeskus TAHTO on mukana juhlahumussa järjestämällä ohjelmaa koko perheelle. Juhlapäivänä ovet ja näyttelyt avoinna klo 10–20. Sisäänpääsy alennettuun hintaan 5 € (ohjelma kuuluu sisäänpääsymaksun hintaan). Alle 18-vuotiailla ja Museokortilla ilmainen sisäänpääsy.

Olympiastadionin muodonmuutokset upeissa valokuvissa 85 vuoden ajalta

Nonstop valokuvashow Olympiastadionin historiasta 85 vuoden ajalta Sylvi Saimo -salissa klo 10.00–20.00. Museolehtori Jonna kertomassa kuvien tarinaa klo 11, 13, 16 ja 18. Mukaan mahtuu kerrallaan noin 30 henkilöä.

Kävelyopastus Eltsun ajojen reitille klo 14
Eltsu Grand Prix esillä TAHDOSSA 5.5.–14.6.

Legendaarinen Eläintarhanajo kilpailtiin Helsingissä vuosina 1932–1963. ”Eltsu” loi monin tavoin suomalaista moottoriurheilukulttuuria, joka jatkuu edelleen laajana ja menestyvänä. Juhlaoäivän kävelyopastus lähtee liikkeelle Eltsu Grand Prix pop up -näyttelystä TAHDON päänäyttelysalista. Oppaana asiantuntija Jouni Lavikainen. Kävelyopastuksen kesto noin 60 minuuttia. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä.

Lapsille

Olympiastadion aiheinen aarteenetsintä lapsille TAHDON näyttelyissä. Etsi kartan avulla Olympiastadionin historiaan liittyviä esineitä ja vastaa halutessasi kysymyksiin vaikka koko perheen voimin.

TAHTO SHOP avajaiset

Museokauppa TAHTO Shop on kokenut täydellisen muodonmuutoksen kevään aikana. Myös valikoima on uudistunut. Tule hyödyntämään avajaistarjoukset ja koe myös visuaalisesti täysin uusi sisääntulo TAHTOON.Olympiastadionin liikuntatilojen esittelyt

Esittelemme juhlapäivänä 12. kesäkuuta stadionin liikuntatiloja seuroille ja liikunta-alan toimijoille. Tule tutustumaan monipuolisiin ja moderneihin liikuntatiloihin. Liikuntatilakierrokset klo 9.30-10.15 ja klo 18.30-19.15. Ennakkoilmoittautuminen 8.6. mennessä tästä. Toimitamme ilmoittautuneille tarkemmat saapumisohjeet.   


Olympiastadionin kokoustilojen esittely

Olympiastadionilta löytyy tiloja erikokoisille kohtaamisille. Tervetuloa tutustumaan tiloihin sekä kokous- ja juhlapalveluihin ainutlaatuisissa puitteissa. Kokoustilojen esittely klo 12.6. klo 10-10.45. Ennakkoilmoittautuminen 8.6. mennessä tästä. Toimitamme ilmoittautuneille tarkemmat saapumisohjeet.    Tervetuloa Olympiastadionille - fiiliksen takia!