Tapahtumakuva 2021

STADIONIN JA SCANDICIN YHTEISTYÖ - ELÄMYKSIÄ VIERAILIJOILLE

Julkaistu 6.4.2022

Sekä vapaa-ajan matkustajat että liikematkalaiset arvostavat elämyksiä, hyviä kulkuyhteyksiä ja pehmeää petiä, johon kellahtaa päivän päätteeksi. Scandicin ja Olympiastadionin yhteistyön ansiosta elämykset ovat kävelymatkan päässä.

 

Olympiastadionin tapahtumat houkuttelevat paikalle ihmisiä ympäri maailmaa. Kun stadionilla tapahtuu, täyttyvät myös keskustan hotellit.

Scandicin kokous- ja tapahtumamyynnin johtaja Kirsi Ilmasti kertoo, että Olympiastadionin suurtapahtumien aikaan hotelleissa näkyy hyvin, kuinka elämykset houkuttelevat paikalle monenlaisia kävijäryhmiä.

”Esimerkiksi Scandic Park Helsinki -hotellissa oli jo viime syksynä todella hyvä säpinä: oli sekä vapaa-ajan matkustajia, ulkomailta tulleita futisfaneja että bisnesmatkaajia. On hienoa nähdä, kun hotellissa palvellaan samaan aikaan erilaisia asiakasryhmiä.”

Scandic on Olympiastadionin majoitusyhteistyökumppani, jonka hotellivalikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin liikematkustajien, turistien kuin joukkueiden tarpeisiin. Kävelymatkan päässä Olympiastadionista sijaitsee kolme Scandicin hotellia, ja ketjun kaikkiaan 18 hotellia pääkaupunkiseudulla voivat majoittaa tuhansia ihmisiä.

Olympiastadionilla tilaisuuksia ja kokouksia järjestävät tahot saavat majoitustarjouksen Scandicin hotelleista, ja Scandicin asiakkaat taas erilaisia etuja esimerkiksi Olympiastadionin opastetuista kierroksista ja tornivierailuista.

”Yhteistyömme Scandicin kanssa tuo lisäarvoa niin Olympiastadionin vieraille kuin Scandicin asiakkaille. Uudistuneet Scandic-hotellit ovat stadionin välittömässä läheisyydessä, joten voimme yhteensovittaa palveluitamme Scandicin kanssa sujuvasti ja parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Stadion-säätiön markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.
 

Elämyksiä ja pienempää hiilijalanjälkeä

Elämyksellisyys on nyt kovaa valuuttaa niin vapaa-ajan matkustajien kuin liikematkailijoiden keskuudessa. Kun valtaosa tapaamisista hoidetaan etäyhteyksin, kohdistuu fyysisiin tapahtumiin paljon odotuksia.

Ilmasti kertoo, että kokousjärjestäjät haluavat nyt tuoda tapahtumiin muutakin kuin painavaa asiaa. Workshopin tai seminaarin kruunuksi lähdetään yhdessä esimerkiksi konserttiin tai urheilutapahtumaan, mikä houkuttelee osallistumaan paikan päällä etäyhteyksien sijaan.

”Yhä enemmän yhdistetään hyötyä ja hupia. Nyt kun ihmiset ovat kohdanneet niin vähän, tavallista agendaa pitää värittää. Tarvitaan yhteisiä elämyksiä.”

Olympiastadionin ja Scandicin yhteistyö mahdollistaa elämykset monenlaisiin tarpeisiin ja erikokoisille ryhmille. Kun stadion täyttyy tapahtumasta tai suuresta yrityksen henkilöstötilaisuudesta, löytyvät sadat hotellihuoneet aivan kävelymatkan päästä.

Myös hyvät kulkuyhteydet ovat tärkeässä roolissa erilaisten tapahtumien onnistumisessa. Sekä tapahtuman sujuvuuden että ympäristön kannalta on parasta, että välimatkoja voidaan kulkea julkisella liikenteellä tai jalan. 

”Olemme tutkineet, että kokousten ja tapahtumien hiilijalanjäljestä suuri osa tulee juuri liikkumisesta. On tärkeää, että eri paikat ovat saavutettavissa helposti”, Ilmasti kertoo.

 

Tapahtumat täyttävät hotellit ja tuovat kävijöitä ympäri maailmaa

Vuosi 2022 on Olympiastadionilla tapahtumien supervuosi: luvassa on niin ainutlaatuisia suurtapahtumia, maailmantähtien konsertteja kuin sykähdyttäviä urheiluhetkiä. Stadionin uudistuneissa tiloissa järjestetään myös paljon erilaisia yritystapahtumia, joiden kävijät majoittuvat Scandicin hotelleissa.

“Odotamme innolla tulevia tapahtumia ja niiden monimuotoista toimintaa Olympiastadionilla. Tänä vuonna tulee kuluneeksi myös 70 vuotta Helsingin olympialaisista, mitä juhlistamme muun muassa avoimien ovien päivällä ja juhlavuoden opastetuilla stadionkierroksilla”, Stadion-säätiön Paju kertoo.

Innokkaasti tapahtumavuoteen 2022 suhtautuu myös Scandicin Ilmasti.

”Olympiastadionin tapahtumavuosi on iso mahdollisuus, joka tuo sekä kotimaisia että ulkomaisia vierailijoita Helsinkiin.”