Suomi - Romania 23.9.2022

SUOMI - ROMANIA OTTELUN YLEISÖINFO

Julkaistu 19.9.2022

Tervetuloa Suomi–Romania otteluun

Nations League -ottelu Suomi–Romania pelataan Helsingin Olympiastadionilla perjantaina 23.9. klo 21.45. Tutustuthan alla oleviin katsojaohjeisiin ennen tapahtumaa. Tervetuloa viettämään mahtavaa iltaa Olympiastadionille.

Saapuminen

Tulethan ajoissa paikalle. Portit aukeavat 1,5h ennen ottelua eli klo 20.15. Suosittelemme saapumaan paikalle viimeistään tunti ennen ottelun alkua.

Ottelua ennen järjestetään Olympiastadionin aukiolla sisäänmenoporttien ulkopuolella Huuhkajat-etkot klo 17 alkaen ja -jatkot ottelun jälkeen. Lisätietoja etkoista- ja jatkoista löytyy alempana.

Suosittelemme saapumaan Olympiastadionille julkista liikennettä hyödyntäen. Tietoa joukkoliikenteen vuoroista löydät HSL:n reittioppaasta. Kaukoliikenteen junavuorot näet puolestaan yhteistyökumppanimme VR:n matkahausta. Helsingin päärautatieasemalta (2,2 km), Pasilan asemalta (1,8 km) ja Kampissa sijaitsevalta Helsingin linja-autoasemalta (2,2 km) on hyvät julkiset liikenneyhteydet Olympiastadionille, ja jokainen edellä mainituista asemista on myös kohtalaisen kävelymatkan päässä. Parkkitilaa on Olympiastadionin läheisyydessä rajallisesti. Jos kuitenkin saavut tapahtumaan omalla autollasi, löydät alempaa tietoa Aimo Parkin tarjoamasta ilmaisesta pysäköinnistä Finlandia-talon pysäköintihallissa.

Kaikista porteista on pääsy kaikkiin katsomoihin. Ainoastaan vieraskannattajien alue (B3) on aidattu ja sen läpi ei ole kulkua. Porttien sisäpuolella stadionin pääsee kiertämään hevosenkengän muotoisesti pohjoispäädyn (F/G-katsomo) kautta ja stadionin sisällä voi kulkea vapaasti katsomoiden yleisöpalvelutiloissa. Alla olevasta kartasta näet myös kuinka monta sisääntuloväylää kullakin portilla on.

Sisäänkäynti

Porteilla tehdään turvatarkastuksia ja kaikki laukut tarkistetaan. Turvatarkastusten nopeuttamiseksi suosittelemme jättämään kaikki ylimääräiset kantamukset kotiin.

Kaikki reput yms. kantamukset tarkistetaan, joten suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kantamusten jättämistä kotiin tarkastusten nopeuttamiseksi. Älä tuo mukanasi pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä. HUOM! vain maksimissaan A3 kokoiset laukut ovat sallittuja. Stadionilla ei ole mahdollisuutta isojen laukkujen/muiden tavaroiden säilyttämiseen. Katsomoon ei voi myöskään tuoda ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita. Vain alle 200 mm objektiivit ovat sallittuja. Yleisön viihtyvyyden takaamiseksi katsomoon ei valitettavasti voi tuoda sateenvarjoja. Sateen sattuessa kannattaa siis varautua sadevarustein. 

Stadionin eteläpuolella Olympiastadionin aukiolla sijaitsee narikkakontti, johon voi jättää isompia laukkuja/tavara. Narikkapalvelu maksaa 3€/henkilö. Maksutapana käy pankki-/luottokortti. Sisäänpääsyporteilla ei ole tavarasäilytystä.

Stadionin sisäänkäynneillä on käytössä lippujen skannaus (elektroninen tarkistus). Jos sinulla on mobiililippu, muistathan ladata lipun valmiiksi puhelimeesi ennen stadionille saapumista lipuntarkastuksen nopeuttamiseksi.

HUOM! Jos sinulla on pdf-lippu niin, tulee kääntöportin luettavaksi asettaa alla olevassa kuvassa punaisella ympyröity 2D-koodi (mm. kaikki lippu.fi-sivuston kautta ostetut pdf-liput).

Suosittelemme pdf-lipun printtaamista lipunluvun nopeuttamiseksi. Mikäli et pysty lippua printtaamaan voi lipun lukea myös puhelimesta. Silloin on tärkeää säätää näytön kirkkaus täydelle teholle ja zoomata näyttöä hieman luettavaa koodiin (ei kuitenkaan koko näytön kokoiseksi). PDF-lipusta ei kannata ottaa kuvakaappausta, sillä kääntöportin lukija ei pysty lukemaan kuvakaappauksen 2D-koodia. Luennan helpottamiseksi lippua ei kannata laittaa kiinni kääntöportin lukijaan, vaan lähemmäs lukijan alla olevaa tasoa.

Yleisöpalvelut

Kaikissa Stadionin myyntipisteissä anniskellaan alkoholijuomia. 
Kaikissa Stadionin myyntipisteissä anniskellaan alkoholijuomia. Mikäli olet ostanut lipun K18-anniskelukatsomoon, voit nauttia alkoholijuomia myös katsomossa.

Katuhenkisten ruokatuotteiden valikoima on laaja ja niiden raaka-aineet ovat pääosin kotimaisia. Valikoimaan kuuluu esim. Juustosapas, Stadionin Nakkimuki, HK:n Makkaralajitelma ,Nacho-annokset, Wrapit, Burgerit ja Burritot. Vegaaniset, gluteenittomat ja maidottomat vaihtoehdot löytyvät myös. Valikoima vaihtelee myyntipisteittäin ja tapahtumakohtaisesti. Myyntipisteiden henkilökunta auttaa mielellään löytämään haluamanne tuotteet.

Voit myös tilata matsijuomat Woltilla. Lataa vain Wolt-sovellus ja nouda juomasi Pohjoiskaarteen Wolt-noutopisteeltä.

WC-tiloja löytyy stadionilta jokaisen katsomon lähettyviltä.
Alla olevasta palvelukartasta näet WC-tilojen sijainnit.
Huom! D-katsomon takana, yksi kerros palvelualueen alapuolella (kerros -1) sijaitsee laajat WC-tilat. Pohjois- ja eteläkaarteessa on myös tilapäisiä vessoja.

Poistuminen

HSL ja VR ovat järjestäneet lisäliikennettä ottelun jälkeen.

VR on lisännyt ylimääräisen junavuoron ottelun jälkeen Tampereelle: la 24.9. IC 689 Helsinki-Tampere klo 0.30 - 2.35. Lisäksi lähiliikenteeseen on osassa vuoroja lisärunkoja.

HSL lisää runkoja L-, P- ja K-juniin. Lisäksi bussilinjoilla 63, 69, 436N, 415N, 300, 37, 40, 500 ja 506 on lisäliikennettä.

Lisäinfoja kaikesta löydät täältä.

Lippuja saat ostettua täältä.

Tervetuloa matsiin!

 

Tapahtumajärjestäjänä tapahtumassa on Suomen Palloliitto.