Huuhkajien syksyn 2023 ottelut

SUOMI-TANSKA 10.9. YLEISÖINFO

Julkaistu 5.9.2023

Tervetuloa EM-karsintaotteluun Olympiastadionille

Su 10.9. klo 19:00 Suomi - Tanska

Tulethan ajoissa paikalle. Portit aukeavat 1,5h ennen ottelua eli klo 17:30. Suosittelemme saapumaan paikalle viimeistään tunti ennen ottelun alkua.

Tutustu ennakkoon kulkuportteihin, yleisöpalvelupisteisiin ja fani- ja stadiontuotepisteiden sijainteihin palvelukartassa: Olympiastadionin kartta ja palvelut 

 

Pohjakartta Suomi-Tanska

 

 

Kaikista porteista on pääsy kaikkiin katsomoihin. Huomioithan kuitenkin, että vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua. Stadionin ympäri pääsee porttien sisäpuolella kiertämään U-muotoisesti.

Porteilla tehdään turvatarkastuksia ja kaikki laukut, reput yms. kantamukset tarkistetaan. HUOM! Vain maksimissaan A3 kokoiset laukut ovat sallittuja. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kantamusten jättämistä kotiin tai laukkusäilytykseen (kts. alla) tarkastusten nopeuttamiseksi.

Älä tuo mukanasi pulloja, alkoholia, teräaseita tai muita vaarallisia esineitä. Katsomoon ei voi myöskään tuoda ammattikäyttöön tarkoitettuja kameroita. Vain alle 200 mm objektiivit ovat sallittuja. Yleisön viihtyvyyden takaamiseksi katsomoon ei valitettavasti voi tuoda sateenvarjoja. Sateen sattuessa kannattaa siis varautua sadevarustein.

Stadionin eteläpuolella Olympiastadionin aukiolla sijaitsee laukkusäilytyskontti, johon voi jättää isompia laukkuja/tavaroita. Laukkusäilytys maksaa 3€/henkilö. Maksutapana käy pankki-/luottokortti. Sisäänpääsyporteilla ei ole tavarasäilytystä. Huomioithan, että narikkaan ei pääse asioimaan stadionin sisäpuolelta. Otathan siis mukaasi kaikki tarvitsemasi esineet mennessäsi stadionin porteista sisään.

Lastenvaunut ja -rattaat on mahdollista jättää narikkaan tai ottaa mukaan porttien sisäpuolelle. Järjestyksenvalvojat ohjeistavat paikan, johon vaunut/rattaat voi jättää. Huomioithan, että säilytys porttien sisäpuolella on omalla vastuulla, eikä säilytyspaikka välttämättä ole katoksen alla.

Stadionin sisäänkäynneillä on käytössä lippujen skannaus (elektroninen tarkistus). Jos sinulla on mobiililippu, muistathan ladata lipun valmiiksi puhelimeesi ennen stadionille saapumista lipuntarkastuksen nopeuttamiseksi.

Suosittelemme pdf-lipun printtaamista lipunluvun nopeuttamiseksi. Mikäli et pysty lippua printtaamaan, voi lipun lukea myös puhelimesta. Silloin on tärkeää säätää näytön kirkkaus täydelle teholle ja zoomata näyttöä hieman luettavaa koodiin (ei kuitenkaan koko näytön kokoiseksi). PDF-lipusta ei kannata ottaa kuvakaappausta, sillä kääntöportin lukija ei pysty lukemaan kuvakaappauksen 2D-koodia. Luennan helpottamiseksi lippua ei kannata laittaa kiinni kääntöportin lukijaan, vaan lähemmäs lukijan alla olevaa tasoa.

Ruoka- ja juomamyynti sekä WC-tilat
Lisätiedot ruoka- ja juomamyynnistä sekä WC-tilojen sijainneista löydät Olympiastadionin uudesta interaktiivisesta palvelukartasta.  Myyntipistettä klikkaamalla näet lisätietoja kyseisen pisteen tarjonnasta.

Huuhkajien peleissä jatketaan hyväksi koettua Happy Houria Olympiastadionin Pohjoiskaarteessa klo 17:30-18:15 välisenä aikana. Tuotteet ja myyntipisteet: 

Lapin Kulta Pure 0,44l 6€ ja Original Long Drink 0,33l 6€ (F- ja G-katsomoiden myyntipisteissä)

Lämpimät ruoat -20 % normaalihinnoista: Kanakori, kebab ranskalaisilla, Vöner ranskalaisilla, makkaraperunat, premium hot dog (Pohjoistorin isot myyntipisteet, 3kpl)

WC-tiloja löytyy stadionilta jokaisen katsomon lähettyviltä.

Huom! D-katsomon takana, yksi kerros palvelualueen alapuolella (kerros -1) sijaitsee laajat maanalaiset WC-tilat. Pohjois- ja eteläkaarteessa on myös tilapäisiä vessoja.

Ensiapu 
Ensiapuhenkilöitä on paikalla ympäri stadionia. Jos ensiavulle on tarvetta, ilmoita asiasta lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai suoraan ensiapuhenkilölle (jos lähettyvillä). Heillä on radiopuhelinyhteys keskenään ja saavat avun mahdollisimman pian paikalle.

Tupakointi
Olympiastadion on savuton paikka ja näin ollen tupakointi stadionilla on kielletty niin katsomossa kuin katsomoiden taustatiloissa.

Ottelutiedot
Lisätietoja ottelusta (mm. uutisia ja kokoonpanot) löytyy ottelukortista: Suomi-Tanska

Löytötavarat ja muu omaisuus
Löytötavarat toimitetaan turvahenkilöstölle, joka toimittaa ne eteenpäin Palloliiton toimistolle (Urheilukatu 5). Sieltä löytötavarat toimitetaan 1-2 viikon kuluessa löytötavaratoimistoon. Arvo-omaisuudelle pyritään löytämään omistaja ottelun aikana tai mahdollisimman pian sen jälkeen.

Kadonneet / eksyneet / löydetyt lapset ja muut henkilöt
Tapaamispaikkana on sisäänmenoporttien ulkopuolella Palloliiton infopiste. Se sijaitsee Olympiastadionin aukiolla stadionin eteläpuolella. Porttien sisäpuolella tapaamispaikka on Pohjoisella stadiontorilla sijaitseva fanituotemyyntipiste.

Julkinen liikenne
Suosittelemme saapumaan Olympiastadionille julkista liikennettä hyödyntäen. Tietoa joukkoliikenteen vuoroista löydät HSL-sovelluksesta sekä HSL:n verkkosivuilta. Kaukoliikenteen junavuorot näet puolestaan yhteistyökumppanimme VR:n matkahausta. Helsingin päärautatieasemalta (2,2 km), Pasilan asemalta (1,8 km) ja Kampissa sijaitsevalta Helsingin linja-autoasemalta (2,2 km) on hyvät julkiset liikenneyhteydet Olympiastadionille, ja jokainen edellä mainituista asemista on myös kohtalaisen kävelymatkan päässä.

VR on lisännyt ylimääräisen junavuoron ottelun jälkeen: su 10.9. Pendolino 969 Helsinki-Kupittaa klo 22:06-23:55. Lisäksi HSL on järjestänyt lisävaunuja E-, U-, P-, I- ja K-juniin 10.9. illalle.

Pyörä
Stadionille pääsee hyvin kevyenliikenteenväyliä pitkin. Pyöräparkkeja löytyy esimerkiksi Kisahallilta ja Uimastadionin edustalta.

Auto
Huomioithan, että Mäntymäentie on suljettu ajoneuvoliikenteeltä 10.9. klo 16.30-19.30 ja 20.30-22:00.Parkkitilaa autoille on Olympiastadionin läheisyydessä hyvin rajallisesti. Jos kuitenkin saavut tapahtumaan omalla autollasi, Aimo Park tarjoaa ilmaisen pysäköinnin Finlandia-talon pysäköintihallissa.

Näin saat pysäköintiedun:

1. Lataa sovelluskaupasta Taskuparkki-sovellus.

2. Luo sovelluksessa itsellesi käyttäjätunnus.

3. Lisää maksukortti ja ajoneuvosi rekisteritunnus, ja ota käyttöön automaattinen kameratunnistus.

4. Aja Aimo Park Finlandia -halliin, Karamzininranta 2. Autosi tunnistetaan rekisteritunnuksen perusteella.

5. Mahdollinen ilmainen pysäköintiaika on klo 17:00–00:00. Sen ulkopuolella veloitetaan maksukortilta hinnaston mukaisesti.

Huomioithan, että pysäköintitilaa on rajallinen määrä.

Huuhkajat-etkojen ja -jatkojen ohjelma
Ottelua ennen järjestetään Olympiastadionin aukiolla ja Mäntymäen kentällä sisäänmenoporttien ulkopuolella Huuhkajat-etkot klo 15 alkaen ja -jatkot ottelun jälkeen. Lisätietoja etkoista ja jatkoista löytyy tästä.

Tervetuloa ottelutunnelmaan Olympiastadionille - fiiliksen takia!