Dronekuva

TERVETULOA PÄÄSIÄISENÄ STADIONILLE

Julkaistu 5.4.2022

Olympiastadion ja Urheilumuseo ovat erinomainen käyntikohde pääsiäisenä. Tutustu moniin mahdollisuuksiin ja tule vierailulle!

 

Opastetut stadionkierrokset

Helsinki 1952 -juhlavuoden kierros la 16.4. klo 12.30 - liput tästä

Opastetuilla stadionkierroksilla sukelletaan uudistettuun stadioniin tutustumisen lomassa historiaan ja eletään uusiksi myös vuoden 1952 olympiakisojen ikimuistoisia hetkiä. Kierrokseen sisältyy vierailu stadionin tornissa ja Urheilumuseossa.

Taidetta Stadionilla kierros la 16.4. klo 11.00 - liput tästä

Helsingin taidemuseon HAMin taidekokoelman teoksia on esillä uudistetun stadionin eri tiloissa. Opastetulla Taidetta stadionilla -kierroksella osallistujat pääsevät nauttimaan taiteesta stadionin eri tiloissa. Esillä olevat teokset on valittu kunnioittaen stadionin arkkitehtuuria ja tuomaan iloa suomalaisten nimeämiin Olympiastadionin tiloihin. Taideteosten aiheet vievät ajatukset, ainakin mielikuvien tasolla, mm. Bubi-huuhkajan vierailuun ja stadionin arkkitehtien Lindegrenin ja Jäntin yhteistyöhön. 

 

Stadionin torni

72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Tornilippuja voi ostaa stadionille saapuessa Olympiastadionin Vierailijakeskuksesta. Torni on avoinna la 16.4. klo 10-17 ja su 17.4. klo 12-17. (suljettu pe 15.4. ja ma 18.4.).

Liput

Aikuiset 6,50€

Lapset ja nuoret 7-16 v. 4 € (alle 7-vuotiaat maksutta maksavan aikuisen kanssa)

Alennusryhmät 4 € (opiskelijat, eläkeläiset, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt, työttömät)

Yhteislippu stadionin torni ja Urheilumuseo 18 €, alennusryhmät 12,50 €

 

Sulkapallo- ja juoksuvuorot

Liikettä pääsiäiseen saat varaamalla oman liikuntavuoron sulkapallokentälle tai stadionin 400 metrin sisäjuoksuradalle eli Tunneliin. Liikuntatilat ovat avoinna la 16.4. ja su 17.4. Lisätietoa ja varaukset.

 

Urheilumuseossa tapahtuu pääsiäisenä

LIIKU JA LEIKI -OPASTUS MA 18.4. KLO 12

Osallistu soihtuviestiin ja ryhdy rytmiseksi voimistelijaksi! Lasten toiminnallisella Liiku ja leiki -opastuksella tutustutaan oppaan johdolla Urheilumuseon päänäyttelyyn. Kierros sopii erityisesti 5–9-vuotiaille, ja mukaan mahtuu 14 lasta. Ilmoittautua voi museon aulan infossa.  

LASTEN PÄÄSIÄISSUUNNISTUS 11.–18.4.

Etsi museon näyttelyssä piileskelevät tiput ja pääsiäismunat! Suunnistus on omatoiminen, ja suunnistusohjeet saa museon aulan infosta.

Huom. Museo on suljettu pitkänäperjantaina 15.4.